jak najlepiej urządzic poddasze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
jak najlepiej urządzic poddasze?
witam, mam nowy dom pod warszawą- bliźniak. Parter i pierwsze piętro już urządzałam, została mi tylko kuchnia no i poddasze. Mam problem z zaprojektowaniem tego pomieszczenia bo są tam same skosy. Boję się, ze będę musiała wszystkie meble zamawiać na wymiar lub przerabiać...czy ktoś może mi poradzić jak najprościej zaprojektować taki pokój??
- 4muszkieter
- Początkujący

a próbowałaś sobie a programie do wizualizacji wnętrz?
są takie darmowe, ja swoje poddasze projektowałam w vox box, ściągnęłam ze strony meble.vox.pl/zaprojektuj-pokoj/
mozna tu wybrać taką bryłę jak poddasze, są nawet okna dachowe do umieszczenia w ścianach, na pewno sobie poradzisz to bardzo łatwy program,
są takie darmowe, ja swoje poddasze projektowałam w vox box, ściągnęłam ze strony meble.vox.pl/zaprojektuj-pokoj/
mozna tu wybrać taką bryłę jak poddasze, są nawet okna dachowe do umieszczenia w ścianach, na pewno sobie poradzisz to bardzo łatwy program,
Re: jak najlepiej urządzic poddasze?
Ja z doświadczenia wiem, że w przypadku urządzania mieszkania czy domu, najlepiej skorzystać z porad osób kompetentnych i znających się na rzeczy. Samemu zdarza się przedobrzyć i efekt wcale nie wychodzi ciekawy. Moim zdaniem jednych z lepszych specjalistów ma n-design, zresztą na pewno wiele osób ich kojarzy, współpracują z telewizją, więc muszą być dobrzy. Ja w ich przypadku jestem całkowicie na tak.
No wiadomo, że najlepiej skorzystać z profesjonalnych usług wyjka. Jak nie ma się pomysłu na pokój czy dajmy na to jak w temacie, na poddasze, to nie ma co ryzykować, brać zaraz za telefon i dzwonić do n-design.pl Wydaje mi się, że opłaca się właśnie z usług takich specjalistów skorzystać.
Wnętrza na poddaszu są świetne, zawsze bardzo ciekawe
A masz takie okna w skosach?
Ja bym pod skosami zrobiła półki, koniecznie szafę skośną - ja mam taką pod schodami. A pomieszczenia duże? Same pokoje czy też łazienka skośna?:)
Ja bym pod skosami zrobiła półki, koniecznie szafę skośną - ja mam taką pod schodami. A pomieszczenia duże? Same pokoje czy też łazienka skośna?:)
Myślę, że jeśli chodzi o pomysły profesjonalistów to interesujący profil na facebooku ma firma n-design. Potrafią bardzo ciekawie i z pomysłem urządzić jakiekolwiek pomieszczenie. Oglądałam wykonany przez nich projekt kawalerki i jestem pod dużym wrażeniem, widać że są bardzo kreatywni.
-
ricki maru
- Początkujący

skosy można wykorzystać, na szafki i półki.
Zależy tez jaką funkcję ma mieć pokój, wtedy sprawa się komplikuje
Zależy tez jaką funkcję ma mieć pokój, wtedy sprawa się komplikuje
Ja jestem na etapie robienia projektu, jakiejś wizualizacji, ale na razie nie mam żadnych pomysłów. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zlecić to komuś i mieć z głowy rozmyślanie nad tym jak ustawić meble, albo która ścianę wyburzyć.
tak jak już ktoś wcześniej zauważył najkorzystniej jest wykorzystać poddasze jako jedno duże pomieszczenie, a te wszystkie skosy, jeżeli ktoś ma wyobraźnie i zmysł plastyczny świetnie wykorzystać
Ja zdam się na gotowy projekt domu z poddaszem. Ale chcę zeby tam się znalazły pokoje moich synów i ich własna lazienka.
-
Przemek
masa naprawdę ciekawych zdjęć inspiracji jest na www.e-mieszkanie.pl - polecam