Kocioł ŻAR holzgas problem z rozbujaniem
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Kocioł ŻAR holzgas problem z rozbujaniem
...
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 14:58 przez romsky21, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kocioł ŻAR holzgas problem z rozbujaniem
...
Cześć!
Po pierwsze obniż natychmiast temp. załanczania pompy! Weż instrukcję sterownika jaki masz i nastaw na taką temp. jaką tam podają. Ja mam 35st C tyle że palę weglem kamiennym drobnego sortymentu i nie wiem jak to na drewnie wyglada, ale pewny jestem że przy słabszym paliwie jakim jest drewno 60st to za dużo. Po dłuższym czasie dojdzie Ci do zadanej temp. dmuchawa stanie a potem znów się załączy to normalne. Musisz dokładnie poczytać instrukcję pieca i sterownika
Drzxewo mimo iż suszka z lasu nie jest od razu całkiem suche. Musi być jeszcze pod przykryciem ale to zależy od tego jaki mokry rok był
pozdrawiam
Po pierwsze obniż natychmiast temp. załanczania pompy! Weż instrukcję sterownika jaki masz i nastaw na taką temp. jaką tam podają. Ja mam 35st C tyle że palę weglem kamiennym drobnego sortymentu i nie wiem jak to na drewnie wyglada, ale pewny jestem że przy słabszym paliwie jakim jest drewno 60st to za dużo. Po dłuższym czasie dojdzie Ci do zadanej temp. dmuchawa stanie a potem znów się załączy to normalne. Musisz dokładnie poczytać instrukcję pieca i sterownika
Drzxewo mimo iż suszka z lasu nie jest od razu całkiem suche. Musi być jeszcze pod przykryciem ale to zależy od tego jaki mokry rok był
pozdrawiam
...
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 14:59 przez romsky21, łącznie zmieniany 1 raz.
Weź szybko fachowca na kontrolę, umów się zaraz na jakąś cenę za tę kontrolę bo czuję że wdepnąłeś mocno. Nie żałuj paru groszy bo możesz potem żałować.
Przez net tego nie rozgryziesz!za duży rebus serwujesz userom!
pozdrawiam
Przez net tego nie rozgryziesz!za duży rebus serwujesz userom!
pozdrawiam
...
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 15:01 przez romsky21, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak będzie wszystko zrobione i USTAWIONE dobrze to napewno uzyskasz zadaną temperaturę. Myślę, że zapoznałeś się z instrukcją pieca, wtedy zaraz poznasz czy Cię pocyganią fachowcy! A pozatym jak oni robili to pod klucz to powinni przy Tobie zrobić próbę i rozruch instalacji. Tak mi się wydaje. Nie podpisałbym nic do czasu aż nie będę zadowolony.
Ja osobiście i tak wziąłbym niezależnego doradcę by dowiedzieć się co on o tym sądzi zanim podpiszę cokolwiek.
Moją instalację wykonałem całkowicie sam. Tu na forum pomagał poradą mi Adamis i K-mat. Jak już wszystko zrobiłem ,wyczyściłem i zalałem do próby zaprosiłem faceta który ma firmę i ludzie go chwalą. Po co? by mi znalazł moje błędy!!! Efektem są dwa lata bezawaryjnego i oszczędnego eksploatowania jakiego mi sąsiedzi zazdroszczą.
Tu na forum masz jeszcze speca nie lada od sterowników, ustawień itd. o nicku Jarecki 79. B.duża wiedza.
zyczę powodzenia bo zima idzie!
Ja osobiście i tak wziąłbym niezależnego doradcę by dowiedzieć się co on o tym sądzi zanim podpiszę cokolwiek.
Moją instalację wykonałem całkowicie sam. Tu na forum pomagał poradą mi Adamis i K-mat. Jak już wszystko zrobiłem ,wyczyściłem i zalałem do próby zaprosiłem faceta który ma firmę i ludzie go chwalą. Po co? by mi znalazł moje błędy!!! Efektem są dwa lata bezawaryjnego i oszczędnego eksploatowania jakiego mi sąsiedzi zazdroszczą.
Tu na forum masz jeszcze speca nie lada od sterowników, ustawień itd. o nicku Jarecki 79. B.duża wiedza.
zyczę powodzenia bo zima idzie!
...