pomocy wylewka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
pomocy wylewka
Witam!!! Mam do wylania, w zasadzie do wyrównania strop, niestety ze względu na to iż pomieszczenie jest na poddaszu, ogranicza mnie grubość wylewki, w związku z tym mam pytanie czy zamiast stosowania masy samopoziomującej, mogę wykonać wylewkę na grubość do 2 cm? Czy w tym przypadku, wylewka się "nie odparzy" i będzie spełniała swoją funkcję? Dodam że strop wylewany był 1,5 miesiąca temu, z tym że było to jedynie wzmocnienie starego stropu. Wiem że do tego można wykorzystać masę samopoziomującą, ale czy można to zrobić w sposób opisany powyżej, jaka ewentualnie musi to być mieszanka cementu i piasku aby się sprawdziła? Bardzo proszę o pomoc.
Re: pomocy wylewka
Zagruntuj ; za pomocą pędzla lub pacy met. nałóż warstwę szczepną do betonu ; wypoziomuj za pomocą listew tynkarskich kładzionych na kleju gipsowym ; wylej wylewkę cementową o proporcjach 1:3 z piaskiem płukanym ; usuń listwy i gips , zalep dziury , zatrzyj i ciesz się z super efektu 
Cezar
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, proszę mi jeszcze doradzić czego użyć jako warstwy szczepnej do betonu?
Poproś o warstwę szczepną do betonu, jest tego sporo , do głowy na szybko wpadł: betokontakt - zawiera piasek kwarcowy.
Cezar
A może by tak podłogę drewnianą na legarach?
Proponuję warstwe szczepną i wylewkę anhydrytową samopoziomującą 2.5cm lub folia i 4cm wylewki anhydrytowej.
pozdrawiam
pozdrawiam