Problem z oknem.

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

neo201
Początkujący
Początkujący

Problem z oknem.

Post autor: neo201 »

Witam,to moja pierwsza wizyta na tym forum więc jesli temat nie pasuje to wybaczcie.
Mam problem z oknem kilka lat temu u mojej rodzinki montowała firma okna,od poczatku były z nimi problemy.
Od jakiegos czasu nie można zamknać tego okna,które jest na dołaczonym filmiku,
u góry wychodzi pewna czesc na zewnatrz,która jest odpowiedzialna za zamykanie tego okna,wypycha blache z przodu i trzeba ja wciskac zeby okno domknąc.
Jescze z boku jest zawias który ma luzy.
Czy da sie to jakoś naprawic?

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=ex4PIE0gQok[code]

Salon-Okien
Początkujący
Początkujący

Re: Problem z oknem.

Post autor: Salon-Okien »

Witaj. Pewnie że da się to naprawic,tylko potrzebna jest pomoc fachowca-jeżeli sam nie masz doświadczenia w montażu okien. Nie da sie otworzyc okna,ponieważ prawdopodobnie spadła linka.

Jan_Techniczny
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Problem z oknem.

Post autor: Jan_Techniczny »

Obawiam sie, ze ze wgledu na sezon raczej bedzie ciezko znalezc dobrego fachowca z wolnymi terminami.

Tak czy siak naprawa bedzie kosztowna. Widzialem cos podobnego i skonczylo sie na wymianie calej listwy okuciowej. Niezbyt dokladnie widac na filmiku, ale wyglada to, ze nożyce uchyłu sa pekniete i zebatka wyskakuje. Obawiam sie, ze za material i za robocizne zaplaci Pan tyle samo co za nowe okno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”