Czym ogrzać 80 metrów
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Czym ogrzać 80 metrów
Witam
Jak najtaniej i najrozsądniej ogrzeję pierwsze piętro domu który remontuje o powierzchni piętro 80 metrów?. W domu są same wloty wentylacyjne więc nie ma za bardzo w co wpiąć żadnego piecyka. Co byście proponowali bo nie chcę przerywać remontu do wiosny?
dziękuję za radę pozdrawiam
Jak najtaniej i najrozsądniej ogrzeję pierwsze piętro domu który remontuje o powierzchni piętro 80 metrów?. W domu są same wloty wentylacyjne więc nie ma za bardzo w co wpiąć żadnego piecyka. Co byście proponowali bo nie chcę przerywać remontu do wiosny?
dziękuję za radę pozdrawiam
Re: Czym najlepiej ogrzać pomieszczenie 80 metrów na czas zi
Płytowe grzejniki na podczerwień w nanotechnologii, potrzeba tylko 230V.
Najtańsze ogrzewanie w ekslopatacji i do tego (ponieważ jest to podczerwiń, czyli ogrzewa na tej samej zasadzie, co promieniowanie słoneczne) osusza ściany i mury!
Zakupiłem szwajcarskie (15 lat gwarancji), minimalny pobór mocy, a efektywnośc cieplna prawie 100%!
Niesamowite.
Najtańsze ogrzewanie w ekslopatacji i do tego (ponieważ jest to podczerwiń, czyli ogrzewa na tej samej zasadzie, co promieniowanie słoneczne) osusza ściany i mury!
Zakupiłem szwajcarskie (15 lat gwarancji), minimalny pobór mocy, a efektywnośc cieplna prawie 100%!
Niesamowite.
Re: Czym najlepiej ogrzać pomieszczenie 80 metrów na czas zi
reklama
A co powiecie na piecyk na naftę Zibro.?
A co powiecie na piecyk na naftę Zibro.?
Re: Czym ogrzać 80 metrów
Ale jakie?
Polecam kazdemu rozwiązania ekologiczne i ekonomiczne. Buduje dom
Re: Czym ogrzać 80 metrów
Od 3 lat sam używam u siebie w domu tego systemu ogrzewania (poprzednio korzystałem z niego w Niemczech).
Mój dom to przeszło 90 qm powierzchni użytkowej, parterowy, niepodpiwniczony,wybudowany z YTONG.
Koszt ogrzewania nie przekroczył jeszcze nigdy 230,00 PLN/miesiąc.
A cały system grzewczy kosztował mnie mniej niż 14.000,00 złotych.
I to są fakty!
Mój dom to przeszło 90 qm powierzchni użytkowej, parterowy, niepodpiwniczony,wybudowany z YTONG.
Koszt ogrzewania nie przekroczył jeszcze nigdy 230,00 PLN/miesiąc.
A cały system grzewczy kosztował mnie mniej niż 14.000,00 złotych.
I to są fakty!
Marek