Odbiór mieszkań Warszawa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
inspektorbudowy
- 1 - ostrzeżenie!
Odbiór mieszkań Warszawa
Oferujemy:
- Przeprowadzenie fachowego odbioru mieszkania lub domu w oparciu o Polskie Normy. Odbiory mieszkań Warszawa i okolice.
- Sporządzenie Świadectwa Energetycznego dla budynków jednorodzinnych, wielorodzinnych, mieszkań i innych.
- Nadzory budowlane i kierowanie budową.
- Przeprowadzenie fachowego odbioru mieszkania lub domu w oparciu o Polskie Normy. Odbiory mieszkań Warszawa i okolice.
- Sporządzenie Świadectwa Energetycznego dla budynków jednorodzinnych, wielorodzinnych, mieszkań i innych.
- Nadzory budowlane i kierowanie budową.
-
Przemek
Re: Odbiór mieszkań Warszawa
kolega nie rozmie .... ? dział zlecenia na www.e-mieszkanie.pl - polecam
Witam. Niedługo odbieram mieszkanie. Myślałam wcześniej o tym, żeby skorzystać z pomocy rzeczoznawcy, ale znajomi z pracy mi to odradzili, powiedzieli, żebym dała sobie spokój, bo różnie to wychodzi z pomocą rzeczoznawcy. Co o tym myślicie? Odebrać mieszkanie samodzielnie czy skorzystać z usługi rzeczoznawcy? Jeżeli się zdecyduje na to pierwsze rozwiązanie, na co powinnam przede wszystkim zwrócić uwagę?
-
ketlinlive
- Początkujący

Możesz spróbować to zrobić samodzielnie, ale zawsze by się przydała pomoc drugiej osoby, nie musi to być rzeczoznawca, tylko ktoś, kto już odbierał wcześniej odbierał mieszkanie, np. ktoś z rodziny po, to by pomógł Ci np. dokonać pomiarów mieszkania. Najważniejsza rzecz, to wcześniejsze przygotowanie się. Najlepiej zrobić listę rzeczy, które należy koniecznie sprawdzić i odhaczać je stopniowo. Nie śpieszyć się. I przede wszystkim, jeśli stwierdzicie jakieś usterki, muszą one zostać zapisane w protokole odbioru mieszkania. Powodzenia!
Dzięki za podpowiedzi. Właściwie to przez ten czas zdążyłam przeszukać internet w poszukiwaniu informacji na temat odbioru mieszkania i znalazłam mniej więcej to, co mnie interesowało. Oczywiście, jakby ktoś chciał opisać swoje doświadczenia związane z odbiorem mieszkania i z deweloperami, to chętnie bym się z nimi zapoznała:).
-
ketlinlive
- Początkujący

Może Ty opowiedz o własnych:) a od jakiego dewelopera odbierasz mieszkanie, jeśli to nie jest jakaś tajemnica?;)
No, ja właściwie jeszcze nie mam o czym opowiadać, bo dopiero będę odbierać mieszkanie za jakiś czas, ale wolałam już teraz się zorientować. Będę odbierać od Dolcana.
-
inspektorbudowy
- 1 - ostrzeżenie!
Witam, proponuję usługę odbioru mieszkania od dewelopera w Warszawie i okolicach
No my wlasnie najelismy takiego pana co wszystko sprawdził bo co to się osłuchaliśmy, ale w sumie nie znalaz jakichś wtop dewelopera, polord dal rade, i do dziś nie wyszly jakies niedorobkiketlinlive pisze:Możesz spróbować to zrobić samodzielnie, ale zawsze by się przydała pomoc drugiej osoby, nie musi to być rzeczoznawca, tylko ktoś, kto już odbierał wcześniej odbierał mieszkanie, np. ktoś z rodziny po, to by pomógł Ci np. dokonać pomiarów mieszkania. Najważniejsza rzecz, to wcześniejsze przygotowanie się. Najlepiej zrobić listę rzeczy, które należy koniecznie sprawdzić i odhaczać je stopniowo. Nie śpieszyć się. I przede wszystkim, jeśli stwierdzicie jakieś usterki, muszą one zostać zapisane w protokole odbioru mieszkania. Powodzenia!
-
Tomek12Tomek
- Zainteresowany

Dobrze wiedzieć bo wlasnie sledze opinie ich i sa tak rozne ze nie wiem w co wierzyc, a mieszkanie w wilani bardzo mi się podoba, ma na prawde przestrony metraz no i ogrod na którym mi zależy