Komin z bloczków gipsowych
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Komin z bloczków gipsowych
Witam nie dawno zakupiłem dom w szeregowcu wszystko wygląda super ale okazało się że komin został wykonany z bloczków gipsowych, położono już tynk i dowiedziałem się że taka budowa komina jest niedopuszczalna, powiadomiłem dewelopera o błędzie ale on zasłania się protokołem odebrania. Co robić???
Re: Komin z bloczków gipsowych
Podważyć zasadność sporządzenia protokołu odebrania, taki komin zgodnie z prawem nie mógł być odebrany.
Najlepiej to sobie zawołać rzeczoznawcę budowlanego, on oglądnie komin i doradzi co robić, gdzie składać doniesienie.
Najlepiej to sobie zawołać rzeczoznawcę budowlanego, on oglądnie komin i doradzi co robić, gdzie składać doniesienie.
Witam , niewiedza nie jest cnotą a głupotą , i na tym żerują niektórzy ale na to jest rada - rzeczoznawca i sąd , pozdrawiam
Cezar
u mnie sąsiad ma taki sam i właśnie mu kafelki odpadły ;]
Może to tylko obmurówka? Jeżeli nie i jest jak piszesz to sprawa sądowa. Takie wykonanie jest niezgodne z prawem i sztuką budowlaną, może doprowadzić do szkód materialnych może również zagrażać zdrowiu i życiu mieszkańców. Załatw tę sprawę jak najszybciej. Taki budynek nie miał prawa przejść odbioru budowlanego.
Wpierw zlecić ekspertyzę rzeczoznawcy a potem do sądu, skoro deweloper nie chce po dobroci to już nie można mieć skrupułów.