witam
niedawno kupilem sobie wiertarke i szlifierke dewalta
ale oczywiscie nie zwrocilem uwagi na to gdzie zostaly wyprodukowane
wiertarka made in czech
a szlifierka made in PRC
tak wiec mam pytanko czy te elektronarzedzia sa podrobkami ?
czy to, ze szlifierka zrobiona jest w chinach znaczy tez, ze jest podrobka ?
slyszalem, ze wiekszosc markowych firm przenioslo swoje fabryki wlasnie gdzies na wschod (tam gdzie tania sila robocza)
czy to oznacza, ze te narzedzia sa go@#$% warte ? ;b
//btw
do posiadaczy sprzetu dewalt'a - u was co pisze Made in...
dewalt a oryginal
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: dewalt a oryginal
skad nabyłes ze nie jestes pewien?nowe?wstaw fotki sprzetu oraz naklejki?sam mam dewalta wiertarke i sprzet chodzi pieknie.jak to orginaly bedziesz zadowolony.dewalt raczej nie ma podrobek,przynajmniej nie spotkałem.odpal i niech pochodzi jedno i 2 jakis czas z zobacz jak smierdzi.jak podroba to bedzie smierdziała takim dziwnym plastikiem.dałem sie kiedys nabrac na podrobe boscha
Re: dewalt a oryginal
to, że narzędzia są robione w Chinach, nie musi znaczyć że są nic nie warte - wiele wielkich firm ma tam fabryki, ale do produkcji używa tych samych technik i materiałów, co w innych rejonach świata. Tam po prostu ludzie kosztują o wiele mniej... Jeśli chcesz być pewnym, że kupujesz z dobrego a jednocześnie taniego źródła, szukaj na sieci - ja ostatnio rozglądam się za frazerką na prezent dla wuja, i duży wybór markowych sprzętów jest na stronce electro.pl... no a jak to w sieci, jest taniej niż w sklepach typu castorama itp ;]