stary dom do remontu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
stary dom do remontu
witam i proszę o poradę mama otrzymać dom z cegły ma około 90 lat po pradziadkach lecz jest w nim niemało prac między innymi ocieplanie sufitu dach chyba dobry bo jest na nim papa termozgrzewalna ale połlogi trzeszczą sa tam na pewno belki do wymiany jest ogrzewany i dalej zamieszkany jest to dom 2 piętrowy na górze ok 90 metrów na dole także lecz do nas należałaby góra domu a mama mieszka na dole dom nie jest ocieplony...jak to stary dom ma pod sufitami strzechę i nie wiem jak sie to rozkopie co pod tym..a dalsze czynnosci to wykończenie środków okna są tez wymienione niema pęknięć jest to na śląsku i były już tam szkody górnicze niewiem jakie to koszta żeby sie tego podjąć i czy warto się w to bawić a mam wkład ok 130tys nie wiem czy to starczy na taka zabawę czy ktoś doradzi co robić...???/
Re: stary dom do remontu
Witam , co swoje to swoje , proponuję najpierw oględziny przez kogoś kto się na remontach zna !!! (najlepiej doświadczony wykonawca) , następnie określić co i w jakiej kolejności remontować , określić priorytety i standard , podumać , policzyć , podjąć decyzje , dobrze rozplanowując taką kwotę można zrobić wiele dobrego , pozdraiam
Cezar