witam - nazywam sie Marcin i jestem tu nowy - zawitalem do Was bo szukam porady w sprawie dachu który naprawiam we wlasnym zakresie.
a sprawa ma sie tak :
na domku jednorodzinnym mialem dach jednospadowy na drewnianej konstrukcji o malym spadku o powierzchni ok 50 m2. po obu stronach tzw ognioiomurki a także z tyłu , dach na krokwiach posiadal deski oraz starą papę - kilka warstw wiele razy smolowana- niestety konstrukcja dachu była mocno przegnita i częściowo sie pozarywala- dach zostal calkowicie usuniety razem z konatrukcją a miejsce po konstrukcji zostalo wypelnione styropianem i zalene betonem ze zbrojeniem ( umozliwila to ciekawa konstrukcja ognomurkow z trzech stron z pozostawieniem tylko jednej rynny i spadku od czola) teraz przyszedl czas na pokrycie tego dachu papą termozgrzewalną) -przypominam że obecnie jesat tam tylko beton wylany pod katem zgodnym z pierwotnym krztaltem starego dachu ( cos na krztalt chyba dawnych stropodachow)
pytanie moje jest nastepujące:
-jaka papa termozgrzewalna zastosować
-czy stosowac pape podkladowa i jak ja ew przytwierdzic
-a moze ktos zaproponuje inna technologie-
z gory dzieki za odpowiedz - zajalem sie tym sam oczywiscie tylko i wylacznie z oszczędnosci ale pytam zeby zamiast oszczędnosci nie zaplacic 2 razy za tą sama robote
pozdrawiam
papa termozgrzewalna raz jeszcze
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
marcincom2
- Początkujący

-
gra001gra001
- nawrócony - nie spamuje
Re: papa termozgrzewalna raz jeszcze
prpponuje technologie DACFILL
znacznie szybsze w wykonaiu niz papa i do tego sa to elatyczne powloki wiec nie pekaja jak papa
znacznie szybsze w wykonaiu niz papa i do tego sa to elatyczne powloki wiec nie pekaja jak papa