Witam
Mam takie pytanie, otóż sprawa wygląda tak: Dwa pokoje na poddaszu, w całości wykończone w drewnie, boazeria ściany i sufit. Natomiast na podłodze będzie deska. Legary będą rozłożone krzyżowo, tzn. jeden 5cm wzdłuż a drugi legar 5 cm na niego w poprzek. Słyszałem że wypełnia się czymś szczeliny pomiędzy legarami. Tylko czym? Są jakieś wypełnienia które wygłuszą chodzenie po podłodze drewnianej no i które wybrać żeby myszy ich nie wcinały nocami...
Wełna mineralna? Ale przecież nie będę jej ciął na kawałki i utykał? Czy jest coś co mogę wsypać i dać na to deskę.
Czym wypełnić przestrzeń pomiędzy legarami ? Podłoga z desek
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czym wypełnić przestrzeń pomiędzy legarami ? Podłoga z d
Jest:) Wełna mineralna w granulacie:P Wpisz u wujaszka Google a on Ci przedstawi kilkanaście propozycji. Z pewnością wybierzesz odpowiednią dla siebie:P
Re: Czym wypełnić przestrzeń pomiędzy legarami ? Podłoga z d
W takim przypadku polecam Ci wysypać perlit, izoperl (materiał naturalny). Jest to granulat zapewniający doskonałą izolację termiczną i akustyczną. Jest to najprostszy sposób a zarazem najszybszy jaki znam. Wysypujesz po prostu z worka i ugniatasz. Producent to CERTECH z Niedomic. Nie ma wtedy ryzyka, że pod drewnianą podłogą w starym budynku zalęgną się jakieś szkodniki. Dając styropian nie zagwarantujesz sobie mostków termicznych i akustycznych