Ocieplenie pokoju
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Ocieplenie pokoju
Witam mieszkam w bloku, który jest obity styropioanem(było to podand 10 lat temu). Chciałem teraz obić sciany pod oknami a także drewniane boki okok okien obić płytą kartonowo-gipsową. Czy to będzie dobre rozwiązanie. Proszę o porady.
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Ocieplenie pokoju
nie bardzo kapuje co z tym obiciem.zrob moze jakies fotki.tak czy siak płyta karton/gips odpada
-
jacenty800
- Superużytkownik

teraz tak cztam .i domyslam sie ze cgodzi ci o srodek pomieszczenia.w srodku jak najbardziej mozesz z płyt
Przesyłam zdjęcia:
I drewniana ściana obok okna -http://img541.imageshack.us/i/dsc00007lp.jpg/
II ściana pod oknem -http://img186.imageshack.us/i/dsc00008te.jpg/.
Czy można to jeszcze czyms innym ocieplić od wewnątrz??
I drewniana ściana obok okna -http://img541.imageshack.us/i/dsc00007lp.jpg/
II ściana pod oknem -http://img186.imageshack.us/i/dsc00008te.jpg/.
Czy można to jeszcze czyms innym ocieplić od wewnątrz??
Będzie ciezko bo mają one ponad 600kb
zdjęcia dodane do galeriiPrzemek pisze:mozesz dodac te zdjęcia do galerii ?
-
jacenty800
- Superużytkownik

jak masz ociieplone od zewnatrz to moze tylko płyta?
zapewne chodzi ci o cos takiego
nie wiem czy dobrze widze ale masz troszke za krotki parapet.szkoda ze nie dodałes zdjecia całej scianki.bo nie widze czy parapet siega od scianki do scianki.czy grzejnik wystaje ponad parapet?chcesz dac szerszy parapet?bo na moje oko lepiej by sie prezentował.zrob fotke całej scianki.napisz czy chcesz zostawic parapet czy wymienic a podam ci warianty jakie mozesz dokonac
zapewne chodzi ci o cos takiego

nie wiem czy dobrze widze ale masz troszke za krotki parapet.szkoda ze nie dodałes zdjecia całej scianki.bo nie widze czy parapet siega od scianki do scianki.czy grzejnik wystaje ponad parapet?chcesz dac szerszy parapet?bo na moje oko lepiej by sie prezentował.zrob fotke całej scianki.napisz czy chcesz zostawic parapet czy wymienic a podam ci warianty jakie mozesz dokonac
Parapet siega od ściany do ściany, kaloryfer wystaje poza parapet.
. Parapetu raczej nie będę wymieniał. Chcę tylko ocieplić boki okna i to co jest pod parapetem bo w pokojiu jest juz troche zimno.
-
jacenty800
- Superużytkownik

to teraz pytanie do ciebie.jak chcesz ocieplic boki i doł bez wymiany parapetu ? czy wyobrazasz sobie efekt koncowy? bo ja nie bardzoocieplenie musi miec jakas grubosc by było skuteczne dodaj do tego płyte i juz spokojnie wsio wystaje za parapet
Szukając jeszcze innych sposobów by ocieplić pokój znalazłem taką tapetę Tapeta ocieplająca Saarpor . I co wy myślicie o takim czyms.
Bardzo dobre rozwiązanie. Sam ocieplałem dwa pokoje, przy wykorzystaniupasiaki1 pisze:Szukając jeszcze innych sposobów by ocieplić pokój znalazłem taką tapetę Tapeta ocieplająca Saarpor . I co wy myślicie o takim czyms.
systemu Climapor XPS. Ostatnia zima zweryfikowała go w pełni.
Tu nieco więcej o samym materiale - polistyren ekstrudowany, zwany także styrodurem:
-projektoskop.pl/a-6844-polistyren-ekstrudowany.html
A o płytach Saarpora: -budownictwopolskie.pl/artykul/plyty_ocieplajace
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
możesz pomyśleć również o ogrzewaniu podłogowym, nie jest to droga sprawa
na plus: można kłaść na taką podłogę praktycznie wszystkie panele/kafelki, jedynie trzeba kupić specjalna matę
na plus: można kłaść na taką podłogę praktycznie wszystkie panele/kafelki, jedynie trzeba kupić specjalna matę