Co wybrać Schuco czu Oknoplast

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

jozerak
Zainteresowany
Zainteresowany

Co wybrać Schuco czu Oknoplast

Post autor: jozerak »

Co wybrać Schuco czy Oknoplast proszę o opinie fachową .

Jan_Techniczny
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Co wybrać Schuco czu Oknoplast

Post autor: Jan_Techniczny »

Shuco to nazwa profila, a oknoplast to nazwa fabryki, ktoraz z tego co sie orientuje to robi na vece (profil Veka). Generalnie polecam bardziej Veke. Profile sa dosc podobne do siebie, ale nie wiem czemu polskie fabryki lepiej radza sobie ze skladaniem Veki i jest w lepszej jakosci.

kristo2
Początkujący
Początkujący

Post autor: kristo2 »

Witam

Ja jestem odmiennego zdania, Schuco jest zdecydowanie lepszym profilem niż Veka, a firmy takie jak Hekaplast, Jezierski i Empol produkują okna naprawdę dobre na Schuco. Porównując sam profil to dla mnie zdecydowanie wygrywa Schuco. Można sobie poczytać choćby tutaj: -http://www.jezierski.com.pl/?mid=offer&did=1
W Schuco skrzydło 82mm umozliwia zastosowanie pakietu trzyszybowego bez rezygnacji z grubości listwy przyszybowej co ma niemałe znaczenie wizualne. W profilach Veka jest to możliwe chyba tylko przy najdroższym Alphaline.
Jeżeli chodzi o Oknoplast to ma świetnie zorganizowany marketing, sieć sprzedaży i ofertę produktową, jednak nie powiedziałbym że produkują najlepsze okna, można powiedzieć że są najlepiej "opakowane" a przecież chodzi o zawartość a nie opakowanie....

honga
Początkujący
Początkujący

Post autor: honga »

MOŻE I SCHUCO ALE NIE POLECAM FIRMY EMPOL!!!!!!!!!!!!! PORAŻKA OD POCZĄTKU (ZŁY POMIAR I WINĄ OBARCZAJĄ MNIE, CHOĆ NIC DO TEGO NIE MIAŁEM, SAMI MIERZĄ), EKIPY MONTERSKIE W D...IE MAJĄ ROBOTĘ, NA ODWAL ROBIĄ, BYLE SZYBCIEJ, REGULACJI DOPROSIĆ SIĘ NIE MOŻNA. POZA TYM OKNA NIEDOPRACOWANE, PARUJĄ, LISTWY PRZYSZYBOWE ODSTAJĄ, NIGDY WIĘCEJ NIE ZAUFAM TEJ FIRMIE I OSTRZEGAM, NIE RYZYKUJCIE. PEWNIE MÓJ POST SKOMENTUJĄ JAKO WPIS KONKURENCJI,BO TAK SIĘ BRONIĄ PARTACZE, TO NIEPRAWDA, JESTEM OSZUKANYM KLIENTEM, WALDEK

jannnek
Początkujący
Początkujący

Post autor: jannnek »

my też mamy hekaplast i są naprawdę super.
mamy okno SI82 rondo z 3 uszczelkami i szybą 0,5; okna w kolorze orzech
polecam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”