wanna czy kabina z hydromasażem??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
wanna czy kabina z hydromasażem??
Co jest waszym zdaniem wygodniejszym, lepszym pomysłem : wanna czy kabina z hydromasażem? Zabieram sie za remont łazienki i nie wiem którą opcje wybrac, dodam że jest to jedyna łazienka w mieszkaniu które dziela 4 osoby. A jeśli kabina to jaka- mozecie cos zaproponować?? zastanawiałam sie nad tymi
meble-wyposazenie.hiperogloszenia.pl/lazienki-sanitaria/ogloszenie/125522-kabiny-prysznicowe-oferta/#ogloszenia-ze-zdjeciem125522
meble-wyposazenie.hiperogloszenia.pl/lazienki-sanitaria/ogloszenie/125522-kabiny-prysznicowe-oferta/#ogloszenia-ze-zdjeciem125522
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: wanna czy kabina z hydromasażem??
obstawiam kabine.dlaczego?1 szybkosc brania kapieli co przy 4 osobach jest wazne.
2 sporo mniejsze zuzycie wody.osobiscie nie moge ci doradzic ktorejs z kabin poniewaz nie wiem jak sie maja z utrzymaniem czystosci i na to musisz zwrocic szczegolna uwage.dla mnie osobiscie taki prysznic to zbedny gadzet.lubie prostote i funkcjonalnosc.gdyby sie brało wanne z hydromasazem mozna by popolemizowac bo jest w tym pewien efekt relaksacyjny polezec babelki niech pochodza itd.gdyby chodzilo o domek z 2 łazienkami to sprawa prosta w jednej wanna w 2 prysznic.mamy przyjemne z pozytecznym .jednak w tym przypadku proponuje kabine.pozdrawiam
2 sporo mniejsze zuzycie wody.osobiscie nie moge ci doradzic ktorejs z kabin poniewaz nie wiem jak sie maja z utrzymaniem czystosci i na to musisz zwrocic szczegolna uwage.dla mnie osobiscie taki prysznic to zbedny gadzet.lubie prostote i funkcjonalnosc.gdyby sie brało wanne z hydromasazem mozna by popolemizowac bo jest w tym pewien efekt relaksacyjny polezec babelki niech pochodza itd.gdyby chodzilo o domek z 2 łazienkami to sprawa prosta w jednej wanna w 2 prysznic.mamy przyjemne z pozytecznym .jednak w tym przypadku proponuje kabine.pozdrawiam
Kabina jest fajne, jeski w łazience jest mało miejsca, wannę mozemy wsatwic jesli łazienka jest duza, dla niezdecydowanych jest opcja połaczenia kabiny z wanna - troche kosztowne rozwiazanie, ale duża wygoda.
ja wole wanne... szybki prysznic w wannie wezmiesz a w kabinie nie polezysz... poza tym jakie pranie reczne, kapiel psa... dobrze jest miec wanne!
-
zbyszek1302
- Początkujący

dużo zależy od budżetu i przestrzeni w łazience. W małej lepiej zdecydować się na prysznic, niż upychać wannę. Mała wanna i tak nie da ci komfortu kąpieli, więc lepiej porwać się na prysznic z hydro. Z drugiej strony nie warto kupować taniego hydro, bo to nie jest urządzenie które się nie psuje. Trzeba konserwować, a to też kosztuje. Ostatecznie możesz też kupić wanne z prysznicem
mój znajomy zdecydował się na takie rozwiązanie. Powiem tak: bardzo praktyczne, ale z estetyką już nieco gorzej. Życie to sztuka wyborów
powodzenia!
Zaleznie kto ma jakie potrzeby, do malej łazienki prysznic, jak sa dzieci to wanna obowiazkowo, dla tych z zasobnym portfelem wanna z hydomasażem 
A ja myślę ze dużo zależy od wymiarów łazienki oraz funduszy jakimi dysponujemy. Warto miec zarówno wanne jak i kabinę prysznicową w swojej łazience. Ale jeżeli miałbym wybierac to chyba jednak wanna.
-
sztukateriaszczecin
- Początkujący

- Kontakt:
Na Twoim miejscu wybrałbym wannę z kabiną jednocześnie. Jeżeli musisz wybierać pomiędzy wanną a kabiną to powiem Ci, że sam osobiscie po remoncie mam wannę i prysznic oddzielnie. W wannie kąpię się teraz bardzo rzadko. Dla mnie wygodniejszy jest prysznic, jeżeli natomiast lubisz leżeć i nic nie robić to wanna będzie lepsza.
Sztukateria budowlana na terenie Szczecina
Powiem przewrotnie aczkolwiek absolutnie serio: WANNA Z HYDROMASAŻEM:) i tylko wanna z hydromasażem!!! To wynalazek XXI wieku:) Wspaniały relaks i odprężenie bez wychodzenia z domu. Ja mam taką wannę -www.ceneo.pl/2289846 uwielbiam ją ponad wszystko (wspieram przy tym polskich przedsiębiorców,a nie jakąś tam chińską produkcję) i nie zamieniłabym jej na żaden wypasiony brodzik z biczami wodnymi i wmontowanym radiem. Moja wanna to mój azyl!:)
Pozdrawiam i życzę słusznego wyboru.
Pozdrawiam i życzę słusznego wyboru.
- Malujacy_sobie
- Początkujący

Jak wyżej. Rozwiązanie jest proste ;]. Wanna z hydromasażem ;].
"..."
Pytasz czarne czy białe. Popatrz masz tylko odpowiedzi albo czarne, albo białe - nikt tu nie widzi więcej kolorów ani odcieni. Sorry za tę przenośnię, ale.....pomysłowy Dobromirek chyba by coś jednak tu wymyślił. Czasem warto przemyśleć jakieś nietypowe rozwiązania - a tutaj albo, albo. I nic poza tym.
Wiem, że można już od dawna pogodzić wanny z półkabinami. To jest dobre rozwiązanie dla małych, ciasnych i klaustrofobicznych łazienek czy zachcianek użytkowników. Czasem warto wychylić się poza utarte schematy, pozdro
Wiem, że można już od dawna pogodzić wanny z półkabinami. To jest dobre rozwiązanie dla małych, ciasnych i klaustrofobicznych łazienek czy zachcianek użytkowników. Czasem warto wychylić się poza utarte schematy, pozdro
picadoor
- errorGSM
- Początkujący

- Kontakt:
ja mam kabinkę z hydro i brodzik ma 50cm (bo narzeczona się uparła na wysoką)jimbo pisze:ja wole wanne... szybki prysznic w wannie wezmiesz a w kabinie nie polezysz... poza tym jakie pranie reczne, kapiel psa... dobrze jest miec wanne!
i powiem szczerze, że to dobry patent, bo tak jak kolega napisał można zrobić pranie ręczne i wykąpać pieska jak w wannie, tylko nie poleżysz sobie
nie krzycz na mnie, ja po prostu nie wiem 
to zależy od tego, z czego wolisz korzystać. Dla fana prysznica, kabina to najlepsze wyjście - małe zużycie wody, szybkość kąpieli. Dla osoby lubiącej długie leżakowanie w wodzie będzie to wanna. Nie należy zapominać o tym, aby wziąć pod uwagę także inne czynniki, które mogą zaważyć o ostatecznym wyborze. W ostateczności zawsze można wstawić wannę ze specjalną przegrodą szklaną do brania prysznica, są bardzo ładne modele na rynku.
Proponuję udać się do jakiegoś składu materiałów budowlanych, marketu z wyposażeniem (typu Castorama, Leroy Merlin, Praktiker) i wyszukać czegoś konkretnego. Wybór jest duży.
Proponuję udać się do jakiegoś składu materiałów budowlanych, marketu z wyposażeniem (typu Castorama, Leroy Merlin, Praktiker) i wyszukać czegoś konkretnego. Wybór jest duży.
Kabina z hydromasażem to naprawdę fajne rozwiązanie,pomijając mniejsze zużycie wody to prysznic jest po prosty o wiele wygodniejszy i bardziej odświeżający niż wanna.
-
krzysztoflach79
- Początkujący

polecam kabinę z hydromasażem czy też sam panel z taką opcją. Można go zamontować w dowolnej kabinie czy wnęce. Używam modelu Sanplastu serii Nowy standard, może kształt nie jest nowoczesny, ale mam go już od kilku lat, więc nie ma się co dziwić
najważniejsze, że spełnia swoją funkcję znakomicie i jestem ogromnie z niego zadowolony
naprawde warto się nad tym zastanowić:)