Szerokość "Gruszki"
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Szerokość "Gruszki"
Witam!
Ponieważ mam bardzo wąski dojazd na działkę (ok 3,5 m) to czy dam radę dojechać gruszką, żeby wylać chociaż ławy fundamentowe? Za wszelkie info z góry dzięki.
Ponieważ mam bardzo wąski dojazd na działkę (ok 3,5 m) to czy dam radę dojechać gruszką, żeby wylać chociaż ławy fundamentowe? Za wszelkie info z góry dzięki.
Re: Szerokość "Gruszki"
Grucha wszędzie wjedzie. A jeżeli boisz sie to przeciez rozwiniesz folie na ziemi i niech grucha wyleje beton na ziemię i pozostanie tylko wożenie w taczkach. Zawsze to lepsza opcja niż robienie samemu betonu.
To jest raczej niewykonalne gdyż czas stężenia betonu B20 wynosi ok. 2H. No chyba że mam 100 ludzi :D
to ile ty masz tego betonu 50 m3 ?? Gruche można zamówić na 2 razy po kilka m3. w 4-5 osoby spokojnie będziecie wyrabiać. Wiem co mówię z doświadczenia.
A z tym stężaniem to polewać wodą to czas się wydłuży.
A z tym stężaniem to polewać wodą to czas się wydłuży.
Na ławy fundamentowe potrzebne jest jakieś 12 kubików (dom ma ok. 160m2)
Kolego auta mogą mieć najwięcej 2.6 m nie wliczając lusterek z nimi około 3 metrów. Jeżeli będzie wjeżdżał na wprost to problemu brak, ale jeżeli ma pokonywać jakieś zakręty czy ciasne`skrzyżowania` będzie gorzej(proszę sobie przypomnieć rękaw na egzaminie na prawo jazdy).Kolejna sprawa to grunt po którym jedzie, może być ciasno ale jak jest miękko no to lipa. z mojej strony jeszcze mała podpowiedz jechać do betoniarni zabrać szofera i pokazać gdzie ma wjechać jak powie że będzie ciężko to zaproponować na dobrą flachę w ramach podziękowania.
Łukasz
- krzysztof s
- Początkujący

Cześć.
3,5m spokojnie wjedzie,z doświadczenia
3,5m spokojnie wjedzie,z doświadczenia