Prosze o pomoc

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Jocker
Początkujący
Początkujący

Prosze o pomoc

Post autor: Jocker »

Prosze niech ktos mi pomoze najlepiej profesjonalista na temat Instalacji elektrycznej wszystko co wie na ten temat oraz poleci jakies firmy,katalogi poprostu musze wiedziec wszystko na ten temat jak cos to prosze pisac na email pierwszaz_11@tlen.pl

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

To i mnie zaciekawiło, kto wie wszystko?

elektron
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: elektron »

No cóż, tak od zaraz to całej wiedzy nie przyswoisz.
Poczytaj sobie poradnik elektroinstalatora firmy moeller http://www.elektroinstalacje.info/webli ... owstart=15

Elmont
Aktywny
Aktywny

wszystko o instalacjach

Post autor: Elmont »

Czytając post zaczynający to forum jestem trochę zdziwiony co pytający chce wiedzieć
o instalacjach ?.Bo wszystko moze znaczyć że nic się niedowie bo trzeba wiedzieć czego
się chce.Czy samodzielnego wykonania jakiejs instalacji ,czy ogulnej wiedzy.Temat jest
bardzo szeroki i występuje wiele róznorakich instalacji wiodacych prąd elektryczny,mały
czy większy albo nawet ulamkowy nazwałbym totak.Wiedzy od czytania bez ogólnego
pojęcia jak to wszystko działa tródno jest sobie przyswoić ,można mieć jakieś tam pojęcie
i cos tam "zklecić" ale też warto się czasem zastanowic czy jest to BEZPIECZNE dla samego
siebie ale w szczególności dla OTOCZENIA.A czasem moze być tez niezawsze w zgodzie
z prawem??.Jest powiedzenie że prąd "kopie"podobno nikomu żębow niewybił ale
Ostrożnośc nigdy niezawadzi
Pracuję w zawodzie elektryka od 1969rw Elektromontażu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”