Taras Wykończenie duży problem

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

k_krzychu
Początkujący
Początkujący

Taras Wykończenie duży problem

Post autor: k_krzychu »

Witam mam duży problem z tarasem.
Taras ma około 50m² i jest izolowany papą z warstwą aluminiową na zewnątrz (przepraszam za to że nie znam profesjonalnej nazwy) warstwa aluminiowa jest karbowana i tu jest właśnie problem bo taras nie ma spadku i w niektórych miejscach stoi woda więc chcę to jakoś wykończyć ale każdy fachowiec mówi co innego że nic się nie czepi tej papy że odejdzie po roku itp.Moje pytanie jest takie co mogę położyć na wykończenie żeby nie odparzyło i żeby to miało jakiś wygląd i żeby za bardzo nie dociążało tarasu.Niektórzy polecali mi folie izolacyjną do basenów ale nie są pewni czy będzie trzymać inna opcja to szlam elastyczny i płytki i nad tym się zastanawiam ale nie wiem jakich materiałów użyć.Jeśli ktoś z was ma jakieś inne pomysły to prosił bym o pomoc

lorina
Początkujący
Początkujący

Re: Taras Wykończenie duży problem

Post autor: lorina »

Witam! Jeśli masz możliwość zajrzyj do PLATFORMY są tam elastyczne kleje pod płytki na tarasy jeden to firmy SIKA a drugiej nie pamięta jest jeszcze IZOHAN poszperaj w internecie o produktach tych firm tak jak i ATlAS, SOPRO,CEEREZIT mają teraz bogate oferty klei o dużej przyczepności a możesz też obyć się bez klejenia polecam stronę www.e-izolacje.pl/Materialy-na-taras,5157.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”