Karpiówka: Jaką dachówkę na pokrycie?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Karpiówka: Jaką dachówkę na pokrycie?
Witam serdecznie,
mam do pokrycia dach, dość spory, czterospadowy, wykonawca proponuje następujących producentów:
Erlus (niemiecka)
Tondach (czeska)
Koramic
Jopek (polska)
skłaniam się od Erlusa. Przy moim dachu wychodzi minimalnie drożej od Jopka. Co sugerujecie. Która jest najbardziej wytrzymała i nie traci koloru?
To co mi się rzuciło w oczy to widoczna gołym okiem "cieńszość" Jopka. Erlus jest cięższy, ale Jopek gładszy, co sugerujecie? Dzięki za pomoc:)
mam do pokrycia dach, dość spory, czterospadowy, wykonawca proponuje następujących producentów:
Erlus (niemiecka)
Tondach (czeska)
Koramic
Jopek (polska)
skłaniam się od Erlusa. Przy moim dachu wychodzi minimalnie drożej od Jopka. Co sugerujecie. Która jest najbardziej wytrzymała i nie traci koloru?
To co mi się rzuciło w oczy to widoczna gołym okiem "cieńszość" Jopka. Erlus jest cięższy, ale Jopek gładszy, co sugerujecie? Dzięki za pomoc:)
Re: Karpiówka: Jaką dachówkę na pokrycie?
Witam ponownie,
czy mogę spodziewać się jakichś opinii na temat producentów?
pozdrawiam
czy mogę spodziewać się jakichś opinii na temat producentów?
pozdrawiam
siema, ja bym proponowoał dachówkę o rdzeniu stalowym tak jak produkt fimy metrotile , sam mam na dachu swojego domku i jestem zaowolony, mają grwarancję na 50 lat, rdzeń stalowy to alucynk i na górnej części kruszywo kwarcowe co daje wspaniały wizerunek całego domu.
A z wielką przyjemnością
ojo666 niewiem czy są tu bany ale powinieneś go dostać za reklamowanie w co drugim wątku sprzedawco metrotile
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

Witam
Polecam jopka. rodzima i solidna produkcja
Pozdrawiam
Polecam jopka. rodzima i solidna produkcja
Pozdrawiam
Góral z Sudet
Witam ! jestem wykonawcą dachów. Na własny dach wykonany z karpówki ,miałem ten sam problem.
Moim zdaniem cienkie karpiówki choć rodzime przypominają gonty papowe. (Jopek nie jest królem)
Co do czeskiej dachówki (wżery i chrosty)
Koramic owszem ale cena.
Zdecydowałem się na Cerabud krotoszyński cena za szt 90 gr angoba czerwona.
Dobra cena ale to 2 gatunek.
Moi chłopcy przebierali krzywe dachówki i dałem je od pola.
A jaki jest efekt zobacz: dach.wroclaw.pl/stron3d.html
To pod Trzebnica siedziba firmy .
Moim zdaniem cienkie karpiówki choć rodzime przypominają gonty papowe. (Jopek nie jest królem)
Co do czeskiej dachówki (wżery i chrosty)
Koramic owszem ale cena.
Zdecydowałem się na Cerabud krotoszyński cena za szt 90 gr angoba czerwona.
Dobra cena ale to 2 gatunek.
Moi chłopcy przebierali krzywe dachówki i dałem je od pola.
A jaki jest efekt zobacz: dach.wroclaw.pl/stron3d.html
To pod Trzebnica siedziba firmy .
-
onyxhurtownia
- Zainteresowany

to będziesz miał ciężki orzech do zgryzienia.
Jopek - popieram rodzime produkty więc tak, chociaż z jakością bywa różnie, zdażają się bublowate partie (ale to w każdej firmie) Moim zdaniem jopek posiada pewne niedociągnięcia.
Erlus- jak nabardziej , dobra dachówka i dobrze wypalona
Creaton - dopracowana ale też zdażają się krzywusy. duża gama kolorystyczna
Koramic - dobra dachówka ale cenowo w niekturych kolorach nie do przyjęcia
O jakości dachówk decyduje surowiec czyli złoża gliny oraz sam proces technolgiczny poczynając od leżkowania surowca do wypału finalnego produktu. Każda dachówka ma swoje wady i zalety, obojętnie gdzie byś nie kopował kazdy sprzedawca będzie zachwalał swój towar. My np. handlujemy creatonem oraz koramiciem te produkty znam dobrze i mogę je polecić.
Erlus zdecydowanie tak, bawarska firma (bawaria, czyli zagłębie producentów dachówek). tak jak Creaton Erlus to wysoka pólka
Jopek - popieram rodzime produkty więc tak, chociaż z jakością bywa różnie, zdażają się bublowate partie (ale to w każdej firmie) Moim zdaniem jopek posiada pewne niedociągnięcia.
Erlus- jak nabardziej , dobra dachówka i dobrze wypalona
Creaton - dopracowana ale też zdażają się krzywusy. duża gama kolorystyczna
Koramic - dobra dachówka ale cenowo w niekturych kolorach nie do przyjęcia
O jakości dachówk decyduje surowiec czyli złoża gliny oraz sam proces technolgiczny poczynając od leżkowania surowca do wypału finalnego produktu. Każda dachówka ma swoje wady i zalety, obojętnie gdzie byś nie kopował kazdy sprzedawca będzie zachwalał swój towar. My np. handlujemy creatonem oraz koramiciem te produkty znam dobrze i mogę je polecić.
Erlus zdecydowanie tak, bawarska firma (bawaria, czyli zagłębie producentów dachówek). tak jak Creaton Erlus to wysoka pólka
CREATON!!! jeżeli chodzi o karpiówkę
A jeżeli potrzebne akcesoria dachowe folia dachowa okna ROOFLITE VELUX to zapraszam do nas
A jeżeli potrzebne akcesoria dachowe folia dachowa okna ROOFLITE VELUX to zapraszam do nas