Jak usunąć wilgoć ze ściany nośnej - stary budynek

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Macko30
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Jak usunąć wilgoć ze ściany nośnej - stary budynek

Post autor: Macko30 »

Witam,
aktualnie jestem w trakcie remontu (budynek dosyc stary ok 80lat ta czesc).
pare lat temu zalożony został drenaż opaskowy niestety ściana nośna - grubosc ok 30cm (jak widac na fotkach) jest dalej mokra.
jak widac pomieszczenie jest ponizej poziomu gruntu - ok 1m. Najprawdopodobniej nie było izolacji poziomej miedzy fundamentem a sciana.
na zdjeciu widac ze prawdopodobnie taka izolacja jest - tam gdzie zostalo zamurowane wejscie (pustak) i jest ono suche.
Planuje polozyc plyty scienne pcv na konstrukcji drewnianej (zaimpregnowanej), poniewaz w korytarzu (na tym samym poziomie) robilem tez remont w tamtym roku - polozylem re-gipsy (zielone) niestety już wilgoć się pojawila.

mam do was pytanie jak pozbyc sie przyczyny tej wilgoci?
dodam ze sciany zew sa suche w tym pokoju (wyschnely po drenażu pare lat temu).
czy musze "podcinać" fundament? slyszalem o jakichs pastach, które wstrzykuje się w mur. prosze o pomoc
-img713.imageshack.us/img713/1971/20100828156.jpg
-img408.imageshack.us/img408/668/20100828157.jpg

Szymon447
ZABLOKOWANY

Re: Jak usunąć wilgoć ze ściany nośnej - stary budynek

Post autor: Szymon447 »

można odtworzyć izolację przeciwwilgociowa, słyszałeś o metodzie iniekcji krystalicznej :) polega na szeregu odwiertów technologicznych

INIEKCJA KRYSTALICZNA

Post autor: INIEKCJA KRYSTALICZNA »

INIEKCJA KRYSTALICZNA :) najprościej, najszybciej, najtaniej i najskuteczniej :D

Macko30
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

hmm, z tego co sie orientowalem to sam zabieg nie jest jakis skomplikowany, poleca ktos jakies materialy do tej iniekcji? (nie chce brac firmy)

INIEKCJA KRYSTALICZNA

same wykonanie zabieg iniekcji krystalicznej nie jest wielce skomplikowany ale nie polecę Ci żadnych półśrodków bo ja wykonuję iniekcję krystaliczną pomysłu i twórczoście dr.inż Wojciech Nawrota i aby to wykonać niezbędne jest posiadanie licencji na wykorzystywanie jego patentu, ja taką mam, a każda prywata osoba nie jest w stanie zakupić "aktywatora" jego wynalazku na wolnym rynku tylko u niego, a u niego kupują tylko licencjonobiorcy :)
nie polceam "chemi" z niemiec czy jakiś tak żywic sylikonowych warto poczytać o iniekcji krystalicznej
pozdrawiam,

Arur Klimowicz
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Arur Klimowicz »

Witam,
Istnieje bezinwazyjny system osuszania i zabezpieczania budynków firmy AQUAPOL. W Europie stosowany od 25 lat w Polsce od 2003 roku.
Pozdrawiam

Przemek

Post autor: Przemek »

-www.suchymur.icopal.pl/?page=2

od lat w polsce

Macko30
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

dziekuje za odpowiedzi
icopal wyglada obiecujaco (mozna zrobic samemu). slyszal moze ktos o produkatch vandex i pascie vin?)
ogladalem ceny pasty icopal, az tak drogie to nie jest, niestety przerazila mnie cena urzadzenia do iniekcji pasty. czy zna ktos metody "zastepcze"/tansze?

INIEKCJA KRYSTALICZNA

polecam INIEKCJĘ KRYSTALICZNĄ a więcej informacji można uzyskać :)

www.greenteam-burza.pl

tam na pewno dowiesz się wszystkiego czego będziesz chciał o iniekcji krystalicznej
a pod nr telefonu na stronie też uzyskasz fachowych informacji :)
pozdrwiam

INIEKCJA KRYSTALICZNA

na prawdę mogę polecić INIEKCJĘ KRYSTALICZNĄ :) z resztą warto sobie przeczytać więcej o usuwaniu wilgoci, osuszaniu budynków oraz odtwarzaniu izolacji przeciwwilgociowej właśnie tą metodą na

www.greenteam=burza.pl

:) pozdrawiam /warto poczytać/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”