Plamy wilgoci na ścianach działowych
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Plamy wilgoci na ścianach działowych
Witam
Mam problem z mokrymi ścianami. Budynek jest zabytkowy.Ściany działowe mają grubość do 70cm. Mieszkanie na parterze, niepodpiwniczone. Plamy mniej wiecej pojawiły się w dolnych partiach ścian (głównie w mniejszym pokoju). Są to płaty do wysokości 40-50 cm od podłoża. Suszenie i wentylacja przez miesiąc nic nie pomogła. Czy ktoś ma jakiś sposób na osuszenie tych ścian ?
Pozdrawiam
cormoran
Mam problem z mokrymi ścianami. Budynek jest zabytkowy.Ściany działowe mają grubość do 70cm. Mieszkanie na parterze, niepodpiwniczone. Plamy mniej wiecej pojawiły się w dolnych partiach ścian (głównie w mniejszym pokoju). Są to płaty do wysokości 40-50 cm od podłoża. Suszenie i wentylacja przez miesiąc nic nie pomogła. Czy ktoś ma jakiś sposób na osuszenie tych ścian ?
Pozdrawiam
cormoran
Jeżeli nie schnie to widocznie jest stały dopływ wilgoci i podsiąkanie, należało by się skupić na znalezieniu przyczyny. Jeżeli zdażyło się to poraz pierwszy należy zastanowić sie czy w okresie ostatniego miesiąca nie doszło do jakiegoś wydarzenia które mogło sie do tego przyczynić. Może w pobliżu przechodzi rura z wodą od c.o. wody użytkowej kanalizacyjna, która mogła ulec uszkodzeniu i podaje wodę.
Re: Plamy wilgoci na ścianach działowych
Nie znam aż tak historii tego mieszkania. Kupiłem go niedawno i sprzedawca uciekł się do oszustwa, ponieważ pomalował całe mieszkanie w przeddzień sprzedaży i w momencie transakcji były widoczne tylko dwie małe plamki. Sprzedawca zapewnił mnie, że one wyschną, jednak są coraz większe. Poza tym mieszkanie stało 8 miesięcy nieogrzewane i niewietrzone. Od ponad miesiąca mieszkanie jest wietrzone i ogrzewane gdy pada deszcz. Plamy nie znikają.Podejrzewam, że poprzedni wlasciciele mieli ten sam problem.
daj jakieś zdjęcia i nie martw się na zapas
pozdrawiam
pozdrawiam
-img291.imageshack.us/i/1006672.jpg/
-img710.imageshack.us/i/1006673.jpg/
-img293.imageshack.us/i/1006674.jpg/
Pozdrawiam
-img710.imageshack.us/i/1006673.jpg/
-img293.imageshack.us/i/1006674.jpg/
Pozdrawiam
a budynek jest zapewne niepodpiwniczony ?
Budynek jest czesciowo podpiwniczony, z tymże akurat nie pod moim mieszkaniem.
już mniejsza o to jak wyglądają ściany w piwnicy
istotą rzeczy jest że :
pod posadzką masz wodę
na początek sprawdź wszelkie instalacje z licznikami i wskaźnikami czy gdzieś czegoś ci nie ubywa
wklej jakieś zdjęcia budynku z zewnątrz i będziemy się zastanawiać jak to ugryżć
pozdrawiam
istotą rzeczy jest że :
pod posadzką masz wodę
na początek sprawdź wszelkie instalacje z licznikami i wskaźnikami czy gdzieś czegoś ci nie ubywa
wklej jakieś zdjęcia budynku z zewnątrz i będziemy się zastanawiać jak to ugryżć
pozdrawiam
Budynek jest suchy od frontu. Z tyłu są troche mokre mury, bo tynk odpada. Przeczytałem inny post na tym forum i mam podejrzenie, że to może być też od komina, bo nie ma daszka. A w ostatnim czasie sporo padało.
Podłoga jest bez zmian ??.
Można wyeliminować wody gruntowe.
Jeśli Twoja część jest niepodpiwniczona to zapewne jest uszkodzona izolacja fundamentów ew. instalacje.
Pozdrawiamy
Zespół Klimateo
tel.: 509 818 715
fax.: 48 384 78 12
biuro@klimateo.pl
www.Klimateo.pl
Można wyeliminować wody gruntowe.
Jeśli Twoja część jest niepodpiwniczona to zapewne jest uszkodzona izolacja fundamentów ew. instalacje.
Pozdrawiamy
Zespół Klimateo
tel.: 509 818 715
fax.: 48 384 78 12
biuro@klimateo.pl
www.Klimateo.pl
Zajmujemy się profesjonalnie osuszaniem Budynków z wilgoci budowlanej
-
INIEKCJA KRYSTALICZNA
i jak kolego prace z usunięciem tych plam wilgoci na ścianach??
a myślałeś o odtworzeniu izolacji przeciwwilgociowej tak by woda nie podsiąkała kapilarnie z gruntu??
a myślałeś o odtworzeniu izolacji przeciwwilgociowej tak by woda nie podsiąkała kapilarnie z gruntu??