izalacja p-wilgociowa na mokrym gruncie+woda a zalanie funda
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
izalacja p-wilgociowa na mokrym gruncie+woda a zalanie funda
Witam
bylem na dzialce - jest mokro - miejscami woda lekko stoi na powierzchni.
jak bedzie mozliwe wykonac dobrze izolacje p-wilgociowa w takich warunkach.
ponadto moj wykonawca twierdzi ze na czas zalania betonu z gruchy wlaczy pompe i odciagnie chwilowo wode, ale mowi.l ze pompa bedzie zalaczona na dziej a pozniej ja zdemontuje - moje drugi pyatnie jest -- czy w takich warunkach beton / lawy nie beda za mocno narazone na penetracje wody i w efekcie - oslabiona wytrzymalosc fundamntu
pozdr
C.
bylem na dzialce - jest mokro - miejscami woda lekko stoi na powierzchni.
jak bedzie mozliwe wykonac dobrze izolacje p-wilgociowa w takich warunkach.
ponadto moj wykonawca twierdzi ze na czas zalania betonu z gruchy wlaczy pompe i odciagnie chwilowo wode, ale mowi.l ze pompa bedzie zalaczona na dziej a pozniej ja zdemontuje - moje drugi pyatnie jest -- czy w takich warunkach beton / lawy nie beda za mocno narazone na penetracje wody i w efekcie - oslabiona wytrzymalosc fundamntu
pozdr
C.
Re: izalacja p-wilgociowa na mokrym gruncie+woda a zalanie f
przy takich warunkach nie ma mowy o izolacji przeciwwilgociowej tylko i wyłącznie izolacja przeciw wodna
- jaka pompę chce włączyć ???
- jaka pompę chce włączyć ???
hm nie mam pojecia - ale rozumiem ze chodzi o pompe do odciagania wody ktora bedzie dzialac jeden dzien aby wyciagac z wykopu zreszta plytkiego
a ta izolacja przeciw wodna to droga jest?
pozdr
C,
a ta izolacja przeciw wodna to droga jest?
pozdr
C,
izolacja ciężka jest między innymi ciężka ze względu na cenę
taka całkiem zwykła pompa to może spowodować że zaczną ci się wykopy zasypywać - czyli pełne szalowanie ci pozostaje (oba boki do samego dołu i jeszcze dobrze porozpierane)
taka całkiem zwykła pompa to może spowodować że zaczną ci się wykopy zasypywać - czyli pełne szalowanie ci pozostaje (oba boki do samego dołu i jeszcze dobrze porozpierane)
To REWOLUCJA w naprawach konstrukcji betonowych, to możliwość „sklejania” uszkodzonych elementów betonowych.
Naniesiony na podłoże KALMATRON™ doskonale się integruje z porowatym podłożem. Nie ma wyraźnej granicy między warstwą KALMATRON™ a materiałem rodzimym.
Możemy skutecznie osuszyć i zregenerować istniejące ściany z cegły i betonu, sprawić iż będą trwałe i wodoszczelne jak skała. Jedyna w swoim rodzaju, funkcjonalna, praktyczna zaprawa o działaniu penetrującym, który zapewnia nam TRWAŁĄ OCHRONĘ!!!
Nowa technologia KALMATRON™ już w Polsce.
10 LETNIA GWARANCJA I NAJNIŻSZA CENA!
Naniesiony na podłoże KALMATRON™ doskonale się integruje z porowatym podłożem. Nie ma wyraźnej granicy między warstwą KALMATRON™ a materiałem rodzimym.
Możemy skutecznie osuszyć i zregenerować istniejące ściany z cegły i betonu, sprawić iż będą trwałe i wodoszczelne jak skała. Jedyna w swoim rodzaju, funkcjonalna, praktyczna zaprawa o działaniu penetrującym, który zapewnia nam TRWAŁĄ OCHRONĘ!!!
Nowa technologia KALMATRON™ już w Polsce.
10 LETNIA GWARANCJA I NAJNIŻSZA CENA!
u mnie w trakcie zalewania ławy w wykopie stała woda. na wezle betoniarskim mieli informacje o tym i wzbogacili beton wiekszoa iloscia cementu jak sadze po wygladzie betonu. Teraz do rzeczy. Beton moze stac w wodzie pod warunkiem ze woda nie plynie. Tylko plyniecie wody wyplukuje cement co moze oslabic beton. po zalaniu za zadne skarby nie mozna pompowac wody od samego momentu rozpoczecia lania betonu do zastygniecia. Pozniej mozna pompowac wode ale tylko w taki sposob zeby nie wyplukiwac gruntu na ktorym posadowiona jest lawa.
teraz tylko czeka mnie wybor izolacji poziomej , zdaje sie ze chyba bede musial ostro zainwestowac pomimo ze poziom wody gruntowej jest 15 cm ponizej poziomu ławy
teraz tylko czeka mnie wybor izolacji poziomej , zdaje sie ze chyba bede musial ostro zainwestowac pomimo ze poziom wody gruntowej jest 15 cm ponizej poziomu ławy