dobry kocioł na pellet
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
krzysiek_sap
- Zainteresowany

dobry kocioł na pellet
Witam, właśnie jestem na etapie doboru kotła grzewczego do domu 150 m2. Szukam jakiegoś niezawodnego kotła w którym będę palił głównie pelletem. Możecie coś poradzić ze swoich doświadczeń.
Re: dobry kocioł na pellet
Jeżeli chcesz palić głównie pelletem to kup kocioł przystosowany główny do niego - wtedy będziesz miał efektywne spalanie. Oczywiście można też wrzucić do niego ekogroszek czy coś ale generalnie efekty nie będą tak zadawalające jak na pellecie. Ja korzystam z kotła CSI frimy D'Allessandro Termomecanica i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Czyszcze go regularnie, pale dobrym pelletem i nie mam z nim żadnych problemów.
-
krzysiek_sap
- Zainteresowany

No i o to mi głównie chodzi żeby jak najmniej mieć z nim doczynienia. Nie jestem pasjonatem siedzenia w kotłowni dlatego też zdecydowałem się na pellet i chce mieć jakiś bezawaryjny kociołek za rozsądną cenę. A gdzie mogę obejrzeć te kotły bo jak w google to wpisałem to tylko jakaś włoska strona mi wyskoczyła.
zobacz na stronie firmy gizex
-
krzysiek_sap
- Zainteresowany

No wygląda solidnie, tylko nie widziałem nigdzie ceny. Ile kosztuje taka przyjemność ?
To zależy jeszcze jaka moc kotła. Przedzwoń najlepiej do nich lub napisz maila
A może ten -www.kuenzel.de/files/pk_prospekt.pdf.Pozdrawiam
-
krzysiek_sap
- Zainteresowany

ktoś ma doświadczenia z tym kotłem kunzel ? Szkoda że opis po niemiecku i nie widze nigdzie podajnika na zdjęciu