uprawnienia elektryczne
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
uprawnienia elektryczne
mam pytanko!!!
czy ktoś mi powie jak zrobić uprawnienia tak żebym mógł legalnie grzebać w kabelkach. mam jakieś pojęcie o elektryce czasami coś drobnego zrobie,ale chciałbym pogłębić wiedze no i mieć na to jakiś papier???????
czy ktoś mi powie jak zrobić uprawnienia tak żebym mógł legalnie grzebać w kabelkach. mam jakieś pojęcie o elektryce czasami coś drobnego zrobie,ale chciałbym pogłębić wiedze no i mieć na to jakiś papier???????
Re: uprawnienia
potrafie położyć nowa instalacje w mieszkaniu,usunąć usterki i oczywiście znaleść jej przyczynę itd...
-
jacenty800
- Superużytkownik

zakładam ze zaraz bedziesz miał jazdy na temat pomiarow ,przekrojow ,roznicowek ,przelacznikow bistabilnych itp.ze swojej strony proponuje szkołe jakas wieczorowa ,zaoczna lub byc moze jakies kursy z uprawnieniami do 1 kv.jak chcesz pogłebiac widze dopuki nie wymyslisz czegos proponuje jakies forum elektryczne.co prawda głosu za bardzo nie zabierzesz ale poczytasz wyciagniesz wnioski.internet to tez dobre zrodło wiedzy ale trzeba po prostu chciec.zapewne elpapiotr poleci jakas dobra lekture odnosnie elektryki .zapoznasz sie poczytasz wrazie watpliwosci zawsze mozesz zapytac go o cos na forum .pozdrawiam .na nauke nigdy za puzno
Potwierdzam. Szczególnie to ostatnie stwierdzenie.jacenty800 pisze:pogłebiac widze....... dopuki......na nauke nigdy za puzno
-
jacenty800
- Superużytkownik

polonista to ja juz od podstawowki wiedziałem ze nie bede szanowny panie alibaba.zreszta po prostu nie chce.......mam nadzieje ze wyjasniłem sprawe
- piotrkam1982
- Aktywny

- Kontakt:
Re: uprawnienia elektryczne
Zgadzam się z przedmówcami, żeby posiadać JAKIŚ papier musisz ukończyć szkołę, a żeby mieć uprawnienia to najlepiej
szkoła+wiedza praktyczna+przepisy BHP= papiery elektryczne np. SEP, SOUE itp.
Pamiętaj, że każda szkoła POWINNA się zakończyć egzaminem praktycznym i teoretycznym...na tej podstawie dostaje się świadectwo kwalifikacyjne.
Nie obraź się, ale napiszę:
potrafię wymienić świece w silniku, naładować aku, sprawdzić napięcie na alternatorze, wymienić szczęki, wyregulować obroty...ale to nie czyni mnie mechanikiem samochodowym...
Pozdrawiam i nakłaniam do lektur elektrycznych i do szkoły od 1 września ? jeszcze zdążysz...
szkoła+wiedza praktyczna+przepisy BHP= papiery elektryczne np. SEP, SOUE itp.
Pamiętaj, że każda szkoła POWINNA się zakończyć egzaminem praktycznym i teoretycznym...na tej podstawie dostaje się świadectwo kwalifikacyjne.
Nie obraź się, ale napiszę:
Pozdrawiam i nakłaniam do lektur elektrycznych i do szkoły od 1 września ? jeszcze zdążysz...
-
AlicjaKnopek
- Początkujący

- Kontakt:
Re: uprawnienia elektryczne
Hej
Pracuje w Centrum Szkoleniowo-Doradczym Best w Gliwicach i zajmuję sie organizowaniem szkoleń technicznych, m.in. elektrycznych. Po takim szkoleniu masz uprawnienia do wykonywania prac z zakresu eksploatacji lub/i dozoru ( w zależności od egzaminu) instalacji, urządzeń i sieci elektroenergetycznych. Ja Ci raczej nie pomogę, bo trudno, żebyś po to przejeżdżał całą Polskę, ale napewno w Twojej okolicy są firmy, które zajmują sie organizowaniem szkoleń technicznych. Musisz ich tylko poszukać. Nie zabijałabym w kimś pasji tylko dlatego, że np. nie skończył szkoły w danym kierunku. Pozdrawiam
Pracuje w Centrum Szkoleniowo-Doradczym Best w Gliwicach i zajmuję sie organizowaniem szkoleń technicznych, m.in. elektrycznych. Po takim szkoleniu masz uprawnienia do wykonywania prac z zakresu eksploatacji lub/i dozoru ( w zależności od egzaminu) instalacji, urządzeń i sieci elektroenergetycznych. Ja Ci raczej nie pomogę, bo trudno, żebyś po to przejeżdżał całą Polskę, ale napewno w Twojej okolicy są firmy, które zajmują sie organizowaniem szkoleń technicznych. Musisz ich tylko poszukać. Nie zabijałabym w kimś pasji tylko dlatego, że np. nie skończył szkoły w danym kierunku. Pozdrawiam