Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum.
Mam nastepujacy problem oraz szereg pytan z tym zwiazanych. Otoz rodzice zaproponowali mi odseparowanie czesci domu jednorodzinnego na wlasny uzytek mieszkalny i chcialbym w zwiazku z tym podlaczyc dwa liczniki elektryczne oraz zamontowac je w nowej skrzynce zewnetrznej. Z tego co wyczytalem na stronie dostawcy energii potrzebny jest jakis akt prawny dotyczacy wlasnosci, ale ja nie jestem i nie bede wlascicielem nieruchomosci. Prawnymi wlascicielami pozostana moi rodzice. Czy jest mozliwe w takiej sytuacji podlaczenie owych licznikow i rozdzielenie platnosci za energie?
Drugim problemem i to duzo wazniejszym jest to, ze nieruchomosc konczona w okresie zmiany ustroju do dzis nie posiada odbioru budowlanego. Ciagle istnieje taryfa za prad budowlany. Czy w tej sytuacji do podlaczenia pradu na taryfie G11 potrzebny jest odbior budowlany czy wystarczy projekt nowej instalacji oraz jej odbior podpisany przez elektryka wykonujacego?
Pozdrawiam.
Zmiana taryfy oraz dwa liczniki
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
elpapiotr
Re: Zmiana taryfy oraz dwa liczniki
Witam.
Doskonały artykuł dla zainteresowanego :
-wykonawca.pl/eprawnik/czytaj/Legalizacja_samowoli_budowlanej:_trzeba_legalizowac_budynek_z_1910_roku!,0764255001281897697.html
Doskonały artykuł dla zainteresowanego :
-wykonawca.pl/eprawnik/czytaj/Legalizacja_samowoli_budowlanej:_trzeba_legalizowac_budynek_z_1910_roku!,0764255001281897697.html