Łuszczący się grunt

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

el_polacco
Początkujący
Początkujący

Łuszczący się grunt

Post autor: el_polacco »

Witam, chciałbym zasięgnąć porady na temat gruntu "śnieżka" do farb lateksowych. Mianowicie tak jak w temacie podczas nakładania gruntu zaczął on się łuszczyć w niektórych miejscach i nie mam pojęcia co może być przyczyną. Ściana była zaszpachlowana akryl-putz oraz odkurzona, przed nakładaniem gruntu. Nie zmieniło sytuacji zastosowanie wałka z krótkim włosiem.
Czy ktoś może zna przyczynę takiego stanu rzeczy i ewentualnie jak temu zaradzić?

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Łuszczący się grunt

Post autor: jacenty800 »

zrob jakies fotki.tym akryl -putz nie robilem ,jednak grunt sniezki to lipa strzaszna.gesty piaszczysty .ciezki w nakładaniu ale gruntowalem i dalem rade.i tylko raz bo taki klijent kupil.i powiedziałem nigdy wiecej tego gruntu

el_polacco
Początkujący
Początkujący

Re: Łuszczący się grunt

Post autor: el_polacco »

... niestety nie wstawiłem zdjęć, bo nie miałem aż nadto czasu.

Jednak Udało mi się rozgryść mój problem w 95%. Mianowicie przed zagruntowaniem ściany gruntem pod farby lateksowe, "przejechałem" je wcześniej zwykłym gruntem i tym samym w bardzo znaczącym stopniu ograniczyłem zajawisko łuszczenia się.

Swoją drogą. Podczas malowania farbą w kilku miejscach lekko odparzyło mi ją w (mniej więcej plamki o pow. 2 cm2 ) i pytanie czy mozna to tak zostawić czy jednak ździerać i zabawę od nowa zaczynać? a może jest jednak inny sposób?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”