Drzewny Świat Lublin - czekam na opinie

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

gawendy
Początkujący
Początkujący

Re: Drzewny Świat Lublin - czekam na opinie

Post autor: gawendy »

Olivka a może ty z terenów popowodziowych jesteś i teraz szukasz jelenia co ci za darmo domek wyremontuje?

olivka
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: olivka »

W między czasie zwiększyliśmy zakres prac o kwotę z. Niestety nie wywiązał się Pan ze swoich zobowiązań i miałem prawo odejmować kolejne kwoty, ale... mam faktury na sumę x+y+z. Czy Pan to w końcu zrozumie?! Natomiast jak zacznę egzekwować kary to znowu zejdziemy poniżej x. Uff. Przepraszam Państwa za takie przedstawienie sprawy, ale wstyd mi się przyznać ile musiałem zapłacić za bubel w pierwotnej postaci sprzed 3 lat.
Kserokopie protokołu odbioru będą do wglądu na Wallenroda 4c (Sąd Rejonowy). Zainteresowanych zapraszam właśnie tam. O terminie rozprawy poinformuję na forum.
O wiatroizolacji w tym domu opowie kolejne zdjęcie (tak się złożyło, że akurat w momencie rozbierania płyt g-k w miejscu przedstawionym na zdjęciu, był przedstawiciel DS z aparatem i kamerą). Oto ona, wiatroizolacja według (błagam, niech Pan już zostawi Drewnomax) DS: cdn...

olivka
Zainteresowany
Zainteresowany

Obrazek
A teraz pytam poważnie ekspertów z tego forum, czy tak powinno być?
Zdjęcie nie było retuszowane, folii nikt nie dotykał, nagrane na kamery i 2 aparaty (1 firmy DS).
Ostatnia sprawa to ubezpieczenie w Warcie. A co mnie to obchodzi?! Niech Pan tylko im powie, żeby po dokumenty zgłaszali się do Pana, a nie do mnie.

PL

olivka
Zainteresowany
Zainteresowany

hehehehe, Panie Jarek6000 rozbawiłeś mnie tym i tylko dlatego nie poproszę admina o wydanie Pana adresu IP celem podania do prokuratury.
Tak, jestem znanym developerem i buduję w ten sposób każdy ze swoich 6000 domów. A swoją drogą to szybko Jarek 6000 przeczytał cały wątek i zdążył się już wpisać na oba wątki dotyczące DS.

Gawendy, jeleniem to niestety jestem ja. Tak się dać zrobić w.. jelenia nie jest łatwo.
P.S. Najbliższa rzeka to Nil i w tym roku jeszcze nie wylała.

gawendy
Początkujący
Początkujący

Developer,jeleń i geograf (ciekawe gdzie mieszkasz że akurat Nil) raz kobieta raz męszczyzna a przede wszystkim biedna nie szczęśliwa ofiara niecnych intryg "DS" ciekawe ile masz kont na tym forum prawdziwy z ciebie człowiek orkiestra.

Jarek 6000
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jarek 6000 »

Ty mnie olivka adminem nie strasz po to jest forum zeby każdy mógł sie wypowiedziec. Nie masz monopolu na pisanie bzdur.

gawendy
Początkujący
Początkujący

Jarek 6000 pisze:Ty mnie olivka adminem nie strasz po to jest forum zeby każdy mógł sie wypowiedziec. Nie masz monopolu na pisanie bzdur.

Jarek uważaj bo też trafisz na czarną liste olivki a jak widać zawzięte to to jak pitbul. A tak wysmienity matematyk zaraz cię XYZ wykasuje i po ci to?

gawendy
Początkujący
Początkujący

Tak sobie tu patrze i czytam i zastanawia mnie czy pan który pierwszy zadał pytanie o Drzewny Świat nadal z nimi współpracuje i jak jest obecnie jego opinia o tej firmie? Wie ktoś jak toczą sie prace u pane Telusiewicza?

wannda8
Początkujący
Początkujący

Post autor: wannda8 »

Zastanawiam się nad budową domu z firmą związaną z panem Fraczkiem i zasiegałam opini na ich temat tagze poza tym forum,muszę przyznać że nie jest taka tragiczna są osoby które nie narzekają tak jak stali bywalcy tego forum.
Ciekawi mnie czy problemy oliwki to odosobniony przypadek czy też standard?
Tak naprawde to widze tutaj tylko troje pokrzywdzonych a domów pan Fraczek z pewnością postawił więcej. No cóz i tak jestem na razie na etapie planowania.

Pozdrowionka

Jarek 6000
Początkujący
Początkujący

Post autor: Jarek 6000 »

wannda8 pisze:Zastanawiam się nad budową domu z firmą związaną z panem Fraczkiem i zasiegałam opini na ich temat tagze poza tym forum,muszę przyznać że nie jest taka tragiczna są osoby które nie narzekają tak jak stali bywalcy tego forum.
Ciekawi mnie czy problemy oliwki to odosobniony przypadek czy też standard?
Tak naprawde to widze tutaj tylko troje pokrzywdzonych a domów pan Fraczek z pewnością postawił więcej. No cóz i tak jestem na razie na etapie planowania.

Pozdrowionka

Tylko nie stawiaj domu obok Nilu bo tez ci ściany zgniją :D

Drzewny Świat-Zamojska53
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Drzewny Świat-Zamojska53 »

Witam!!

Nabiera tempa forum-jeszcze garderoby Pan nie pokazał,sypialni ,piwnicy etc...

Tak była Nasza kamera na odkrywce w kuchni -goscie piekna demolke na pokaz wykonali.Mozna zamiescic na youtube film.

Tak przepraszam nie czepie sie "Drewnomaxu" juz.

Dziwne jest i dalej obstaje przy tym gdzie był kierownik budowy i nadzor inwestorski.Jak Pan ciagle pouczał ekipe X jak co robic i w momencie jak Pana nie było na budowie nie miał Pan zaufania do wykonawcy bo i tak robote partolil ,trzeba było miec osobe zaufana z odpowiednim wyksztalceniem (nie w teorii ale i w praktyce do dogladania budowy),codzienne wizyty na budowie inwestora,te zdjecia swiadcza o tym ze ktos specjalnie pieprzył robote na złosc przeciwko Panu???Czy był Pan na tyle złym człowiekiem(raczej nie)
O co tu chodzi??
Nie zauwazyl Pan bedac na budowie ze tak zmasakrowana jest wiatroizolacja??????????????.

Pan jako człowiek pełen cnót szlachetnosci,dobroci, mega dokłądności, wiedzy opartej na fachowych czasopismach budowlanych,pozwolilby sobie na taka fuszerke????-nie wydaje mi sie.

Zapewne X Y Z zamieszało w głowie nie jedenum:)
Błedem napewno było wykonywanie dodatkowych robot bez zadnych papierow(np w umowie była blachodachowka-a co jest na dachu? dachowka ceramiczna karpiowka hm -prawda jest ze inwestor pokrył roznice materialu jaka wynikala miedzy tymi pokryciami dachowymi.ale zapomniał chyba ze koszt przygotowani adachu pod blache a karpiowke jest troszke inny,takich pozycji jest kilka (tynki w piwnicy)ale narazie wystarczy.Pan Piotr napewno to jeszcze za mnie łądnie rozwinie i opisze jak mysle.

Apropo instalacje inwestor wykonywał w włąsnym zakresie chodzi o CO i elektryke.

Na ile Pana wykonawcy ingerowali w sciany to tylko wie Pan i oni powinien wiedziec rowniez kierownik budowy!!!

Zapewne szkalował Pan bedzie nas do konca swoich dni........( oczywiscie niech zyja Panstwo jak najdluzej).

Na ponad 40 wybudowanych domow Pana dotknelo najwieksze fatum z naszej strony i wszystkie mozliwe usterki znalazly sie w Pana domu.

Zachodze w głowe jak to jest mozliwe.

Zapewne finał bedzie sadowy.

P.S.

Drodzy forumowicze dobra rada

1.Nie oszczedzajcie na nadzorze inwestorskim,kierowniku budowy,niech pojawia sie czesto na budowie i słuzy fachowa wiedza dla wykonawcy jak i inwestora jak zachodzi taka potrzeba.
Po takim incydencie jak w przypadku Lewandowskich,zalecamy zeby inwestorzy mieli własnego kierwonika budowy niezaleznego,chociaz my rowniez mamy i oferujemy włąsnego.

Ale jezeli kierownik sie szanuje i zalezy mu na uprawnieniach budowlanych czy swoj czy nie swoj to i tak bedzie fachowo podchodzil do tematu.

tyle chwilowo przemyslen -wojna medialna trwa

Drzewny świat

wannda8
Początkujący
Początkujący

Post autor: wannda8 »

Witam.

Korzystając z okazji chciałabym żeby "DS" zapewnił mnie publicznie na tym forum ,że jesli zdecyduje się na budowe domu z waszą firmą to nie bendą pracowały u mnie te same ekipy co u olivki. Da się to zrobić?

Pozdrawiam

olivka
Zainteresowany
Zainteresowany

Witam,
to jest nasz przedostatni wpis. W końcu o to wszystkim, którzy się tu wypowiadają chodzi.
1. Instalacje CO i elektrykę nawet puściliśmy celowo na zewnątrz, żeby przeszła przez izolację termiczną i bala.
2. Ja bym opublikował pokaz siły ludzi, którzy rozbierali ściany.
3. Punkt z umowy dotyczący dachu: "Wykonawca wykona dach z materiałów powierzonych przez Zamawiającego" Blachodachówka?! Nigdy nie była w planach.
4. Tak, pewnie największe fatum dopadło mnie. Ale znamy wspólnie parę osób z podobnymi problemami.
5. Finał, finał,...
6. Kierownik był Wasz. Świetnie pilnował.
7. Niech Pan przedstawi 1 (słownie: jeden) dowód na poparcie swoich słów z dowolnego postu!
Wszystkim zainteresowanym udostępnie prywatnie materiały.
Ewa i Piotr Lewandowscy

olivka
Zainteresowany
Zainteresowany

Pani Wando i wszyscy następni...
Życzę Panu Telusiewiczowi, Pani i był ktoś wcześniej, żeby Wam się udało. Nie twierdzę i nigdy tak nie stwierdziłem, że DS nie jest zdolne robić dobrze. Jednak sposób w jaki traktują kolejnych Klientów nie odbiega od standardów, które obowiązywały 4 lata temu. Kilka postów wcześniej ktoś pisał, że podpisał umowę z DS i od kilku miesięcy nic. Dejavu?! U nas było identycznie.
Zapewniam ja Panią (ale ręki nie dam uciąć), że ten sam podwykonawca nie będzie robić Pani domu. Oni się żrą ze sobą, a może nawet Frączek już zjadł tego drugiego, bo ten się nie odzywa. Może być już tylko lepiej.
W ostatnim mailu Szanowny Pan Frączek napisał mi, że "szykanowanie go na forum nie będzie miało dobrego wpływu na jego pracę, z której ma zapłacić za moje okna" - decyzję pozostawił nam. Więc, uwaga!!! Ludzie, budujcie jak najwięcej w DS i firmach z nim związanych. Dzięki Wam będę mieć okna!!
To był jedyny login, którym się tu posługiwaliśmy.
Pozdrawiam, meSZczyzna ;-), kobieta, geograf, matematyk, faraon, developer, jeleń PL

Drzewny Świat-Zamojska53
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Drzewny Świat-Zamojska53 »

Witam!!

Krotki post.

Nigdy zapewniam nie beda pracowali ludzie na naszych budowach jak w przypadku Panstwa Lewandowskich.

Byli to ludzie z firmy Drewnomax- przez ktora teraz mamy dleikatnie mowiac nieprzyjemnosci!!!

Od dwoch lat zadna z tych osob nie wykonuje zadnej pracy dla nas i napewno nie bedzie.

P.S. Pana Frąka nie zjadłem zapewniam wszystkich.Wiedziałem ze nie zabierze głosu na tym forum.

Do wiadomosci wszystkich forumowiczow jak i Pani Wandy.

Drzewny Świat

Do Panstwa Lewandowskich:

Finał naszych potyczek i niesnasek znajdzie pozytywne zakonczenie i dojdziemy do ostatecznego porozumienia.(co sie tyczy rzecz jasna stolarki okiennej).

do Drewnomaxu:

Nasza firma posiada wieloletnie doświadczenie w wykonywanych przez siebie usługach. Tradycje naszej firmy sięgają roku 1954 i od tego czasu wykonywaliśmy prace związane z naszą profesją.

Dążąc do profesjonalnej i fachowej obsługi naszych klientów w 1997 roku założyliśmy firmę pod nazwą DREWNOMAX i do dnia dzisiejszego swoje usługi świadczymy z wieloletnim doświadczeniem zawodowym
i fachowością naszych pracowników.

NIC DODAC NIC UJAC

DRZEWNY ŚWIAT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”