Pomocy - jak to wyciągnąć na zewnątrz?

Jeżeli Twoje rachunki za ogrzewanie są spore, masz pleśń w pokoju to może być spowodowane złą wentylacją w domu czy w mieszkaniu. Dowiedz się jak temu zaradzić i stworzyć zdrowy klimat w domu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

samouk

Re: Pomocy - jak to wyciągnąć na zewnątrz?

Post autor: samouk »

papieju pisze: Cenowo chyba wyjdzie taniej, o ile sklepy w mojej okolicy nie liczą sobie po 10 zeta za pustak.
No, za tyle, to chyba jeszcze nigdzie nie ma. Ale kto wie, co niedługo nasz rząd wymyśli?

papieju
Początkujący
Początkujący

Post autor: papieju »

Tak jak przewidywałem, w żadnej hurtowni budowlanej tego nie ma. Nie sprowadzają, bo na palecie mają 50% popękanych i się nie opłaca. W jednej jedynej mają coś takiego, ale nie z ceramiki, a z białej cegły - rozmiar bloczka 25x25, wysokość 22, średnica otworu 150mm. Potrzeba mi po 16 na kanał, 32 razem, ceni się 3.50 za sztukę - i tego się będę trzymał. Na wentylację starczy w zupełności.

samouk

No właśnie - dawanie kominowych wkładów ceramicznych na kanały wentylacyjne byłoby (delikatnie mówiąc) dużą rozrzutnością.

Pozdr.

samouk

samouk pisze:No właśnie - dawanie kominowych wkładów ceramicznych na kanały wentylacyjne byłoby (delikatnie mówiąc) dużą rozrzutnością.

Pozdr.

papieju
Początkujący
Początkujący

Post autor: papieju »

Ni i gitara. Ocaliłem dobre 300 zeta, czyli mam wizytę kominiarza za free i na flaszkie starczy :P

samouk

Cieszę się, że i ja mam w tym drobny udział(?) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wentylacja i klimatyzacja”