Witam.
Ostatnio przed polozeniem gipsu-kartonu na sciany zagruntowalem je unigruntem (a konkretnie emulsuja gruntujaca z atlasa). Po wszystkim chcialem wyczyscic pedzle etc. jednak przez nieuwage zabrudzilem sciane zewnetrzna na ktorej mam marmolit. Uzywalem przeroznych rzeczy, aby usunac ten unigrunt, nie pomagaly plyn, ocet ani atlas szop. Dodam, ze unigrunt zdazyl juz zaschnac. I teraz mam pytanie, czym to moge usunac? Birolem? Czy birol przypadkiem nie rozpusci zywice zawartej w marmolicie?
Prosze o szybka odpowiedz, bo jutro mam multum gosci, a sciana jest ubrudzona w najbardziej widocznym miejscu i na sporym obszarze.
Pozdrawiam.
P.S
Przepraszam za brak polskich znakow, jednak wszedlem na komputer na pare minut i nie mam czasu zmieniac jezyka.
Zabrudzenia na marmolicie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Zabrudzenia na marmolicie
ciezka sprawa.o ile powierzchniowo da rade o tyle w zakamarkach zasechl i ciezko wyczyscic.goraca woda i szczota z twardym wlosiem i mozna sprobowac ale obawiam sie ze efekt moze i tak nie byc zadowalajacy
No niestety nie pomogła ani woda, ani rozpuszczalnik, który rozpuszczał już nawet żywicę.... Tak, że nie mam patentu na to już....
Jestem skłonny zapłacić nawet, gdy dana metoda będzie skuteczna...