Wiatr na gotowym poddaszu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Wiatr na gotowym poddaszu
Witam mam niemaly problem, poddasze jest zrobione na gotowo a miedzy platwia a skosem na srodku pokoju hula mi wiatr! Pomocy! Jaka moze byc tego przyczyna. Ktos ogladal dach powiedzial ze welny jest za duzo i jest wypchnieta pod same laty ale jest wiec ktoredy moze sie dostawac wiatr? W zimie w tym pokoju nie da sie siedziec! A wieje tylko w tym jednym pokoju i tylko miedzy platwia a skosem... Pomocy!
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Re: Wiatr na gotowym poddaszu
Rozebrać i sprawdzić . Jan.
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Dokładnie tak trzeba zrobić. Prawdopodobnie nie wypełniono w pełni przestrzni izolacją.MistrzJan pisze:Rozebrać i sprawdzić . Jan.
Hmm, zawsze można postawić tam wiatrochron i będzie po problemie. Po co od razu rozbierać cały dach. To znacznie droższe i czasochłonne rozwiązanie:)
ja bym bardziej stawiał na typowy błąd( a raczej niechlujstwo) w połozeniu folii wiatrochronnej (membrany dachowej), ale jak wyżej napisano, tylko rozebrać i sprawdzić, żadne doraźne metody nie naprawią tego.
Takie są skutki wybierania niedoświadczonych monterów ewentualnie uczenie sie na błedach ale proponuje jak wyżej rozebrać i na nowo dokładnie.
Przykręcenie płyt to kosmetyka ważne co pod spodem Zapraszam Profesjonalnie