Gdzie i czy da się przełożyć?

Więźba dachowa to drewniana konstrukcja dachu, jego szkielet, który jest elementem konstrukcyjnym. Dlatego tak ważną sprawą jest jej dobre i bezpieczne wykonanie. Poznaj tajniki więźby dachowej i nie daj się zaskoczyć przy budowie dachu swojego domu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Masa
Początkujący
Początkujący

Gdzie i czy da się przełożyć?

Post autor: Masa »

Witam wszystkich jestem tu nowy i nie jestem też jakimś specem od budownictwa choć mam do was jedno dla mnie ważne pytanie.

Jestem właścicielem domu przedwojennego i chciałbym wyremontować strych by można byłoby tam swobodnie mieszkać lecz mam jeden poważny problem a mianowicie (nie wiem jak to nazwać fachowo) belka podtrzymująca 2 spady dachu na środku strychu jest na wysokości twarzy i wiadomo że trzeba coś z tym zrobić bo nikt się nie będzie schylał by przejść na drugą połowe poddasza. Nie chce wyczerpująco tłumaczyć bo pewnie i tak wszyscy by nie zrozumieli więc narysowałem to wszystko. Odrazu wiadomość do moderatorów... nie jest to żadna reklama Nie chce zmieniać czy przebudowywać gruntownie całego dachu bo to droga inwestycja i pewnie taniej by mnie wyszło zrobienie dobudówki więc proszę fachowców o pomoc co można by było zrobić. Z góry dzięki. -http://img709.imageshack.us/img709/9746/dach.jpg

Przemek

Re: Gdzie i czy da się przełożyć?

Post autor: Przemek »

możesz dodać zdjęcie do galerii ?

Masa
Początkujący
Początkujący

Re: Gdzie i czy da się przełożyć?

Post autor: Masa »

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Więźba dachowa”