Jaki parkiet?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jaki parkiet?
Jestem nowy na forum więc witam wszystkich. Zalogowałem się, bo planuję gruntowny remont domu po dziadkach. Mam pytanie co do parkietu. Znacie jakąś konkretną firmę co robi dobre parkiety? i najlepiej jakby je od razu montowała:) z góry dziękuję za odpowiedzi. ps. jestem z Wrocławia
-
Przemek
Przemek pisze:z parkietem uważaj !
z racji tego że popyt na materiały wykończeniowy jest dosyć spory firmy nie wyrabiaja sie z realizacją zamówień dlatego też skracają procesy produkcyjne i nie dosuszaja surowca .. a co sie dzieje później ... napewno wiesz!
pozdrawiam
Cenna uwaga. Tak się rozglądałem i trafiłem na firmę parkieteria. Współpracują z Woldrewem, który robi parkiety od początku ubiegłego stulecia, czyli doświadczenia im odmówić nie można. No i dają swoją ekipę. Ale pewnie terminy realizacji mają zabójcze:/
Re: Jaki parkiet?
Bardzo dobra firmą jeżei chodzi o parkiety jest producent "DREWEX" lub "DABEX". Dży wybór gatunków polskich posiadają w swojej ofercie.
Firma Podłogi Świata posiada w swojej ofercie takie podłogi.
Odwiedz salon i zobacz na własne oczy.
Współpracują z parkieciarzami, więc mozliwość kupna z usługą podłogi na 7% VAT.
Firma Podłogi Świata posiada w swojej ofercie takie podłogi.
Odwiedz salon i zobacz na własne oczy.
Współpracują z parkieciarzami, więc mozliwość kupna z usługą podłogi na 7% VAT.
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

Polecam serwis rynekparkietu.pl można porównać w nim ceny parkietu od większości producentów, koszty chemii oraz robocizny.
-www.facebook.com/CeramikaParadyz?v=app_153023791376769&ref=ts
grzebałam w necie i znalazłam stronkę. Wystarczy odrobinka wyobraźni
i tworzymy własną podłogę 
grzebałam w necie i znalazłam stronkę. Wystarczy odrobinka wyobraźni
tez widzialam ten konkurs, wydaje sie mega ciekawy dla osob, ktore maja troche zdolnosci i zapedy w kierunku aranzacji wnetrz:)
chciałabym spróbować, ale nie wiem czy będę miała taką siłę przebicia wśród tylu artystów...
mój pierwszy dom 
-
KlamkiDrzwiowe
- Początkujący

Firm które robią dobre parkiety nie brakuje,trzeba tylko trafić na ta odpowiednią. Najlepiej poczytać opinie o danej firmie na forach budowlanych,często właśnie tam zamieszczają swoje ogłoszenia.
Ja bym wybrał chyba deskę litą zamiast parkietu np coś z tego: -www.barlinek.com.pl/deska-lita/oferta-deski-litej
a zależy Ci na parkiecie czy desce podłogowej warstwowej? To ma być rodzime drewno czy egzotyczne? jeśli się na coś zdecydujesz, weź firmę, która się specjalizuje w montażu określonego podłoża.
Poszperaj w dobrych sklepach internetowych - taniej i wygodniej. Zajrzyj np. na multizakupy.pl - tam mają sporą ofertę parkietową i z pewnością doradzą Ci jakąś dobrą firmę. Podasz budżet, powiesz czego oczekujesz i otrzymasz kilka propozycji - później już sam sobie wybierzesz, który najbardziej Ci odpowiada. Myślę, że bubla nie wcisną.
karmnik już zbudowałem 
i jaka decyzja została podjęta?
Deska lita o tyle lepsza ze ci sie w tym dziennym nie zniszczy i nie zetrze szybko, no i bedzie bardzo fajnie sie prezentowac.
Ta ktora tutaj ktos wrzucil Barlinka ciekawa. Tymbardziej ze mam zaufanie do tej firmy.
Ta ktora tutaj ktos wrzucil Barlinka ciekawa. Tymbardziej ze mam zaufanie do tej firmy.