A tak wogóle to wszyscy mi odradzają te panele na podłogówkę , czy ktos ma i się sprawdziło ???????? Dora
PANELE NA PODŁOGówkę , proszę o radę
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
dodusia555
- Początkujący

PANELE NA PODŁOGówkę , proszę o radę
Witam serdecznie , w domu 125 metrowym dobrze izolowanym ( ściany 15, podłoga 30) na 90 metrach chcę dac panele podłogowe, płytki będą tylko w łazienkach i kuchni . PROSZĘ napiszcie Ci co użytkują podłogówkę z panelami lub instalatorzy .Czy to się sprawdzi ?????? Czy odległość 15 cm między rurkami jest ok ( dałabym 10 , ale mój hydraulik mówi , że 15 wystarczy) Czy nie zmarznę zimą , lubię te 22 stopnie w domku.
. jak zimno na dworze .
A tak wogóle to wszyscy mi odradzają te panele na podłogówkę , czy ktos ma i się sprawdziło ???????? Dora
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: PANELE NA PODŁOGówkę , proszę o radę
a czemu nie?dobry panel odpowiednia podkład pod ogrzewanie podlogowe i spko
Re: PANELE NA PODŁOGówkę , proszę o radę
witam
mam podłogówkę na całym dole
w salonie 1/3 to płytki a 2/3 to panele.
co zauważyłem to wolniej się nagrzewają, nie dużo wolniej
mam pod nimi specjalny podkład pod ogrzewanie podłogowe, z castoramy
, panele też z castoramy 
podobno są jakieś specjalne panele do ogrzewania podłogowego które lepiej przewodzą ciepło jednak w żadnym sklep[ie nikt mi nie powiedział że mi się coś z panelą stanie na podłogówce
więc nie masz co się bać
ja mam ułożone co 15 cm rurki i moim zdaniem nie ma co gęściej 
pozdro
mam podłogówkę na całym dole
co zauważyłem to wolniej się nagrzewają, nie dużo wolniej
podobno są jakieś specjalne panele do ogrzewania podłogowego które lepiej przewodzą ciepło jednak w żadnym sklep[ie nikt mi nie powiedział że mi się coś z panelą stanie na podłogówce
więc nie masz co się bać
pozdro