czy mieliliście może do czynienia z odtwarzaczami sieciowymi??
Bo ja się przyznam szczerze niedawno się dowiedziałam, że takie sprzęty istnieją. Przyznam, że mnie to bardzo zaciekawiło, bo np takie odtwarzacz -humanmedia.pl/mBox_R3150S.html ma bardzo dużo różnych ciekawych funkcji.
a jakie jest wasze zdanie na temat tego sprzętu??
odtwarzacz sieciowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: odtwarzacz sieciowy
O odtwarzaczach sieciowych dowiedziałam się od znajomego, który interesuje się nowymi technologiami, czyta i pisze blogi tego typu.
Wysłał mi kiedyś link do hmblog.pl/tag/odtwarzacz-sieciowy tego bloga i zasugerował, żebym się z nim zapoznała, bo odtwarzacze sieciowe mogą przynieść zmierzch dvd.
Zainteresowało mnie to.
Nie wiem, czy wyprą dvd z rynku, ale jest to na pewno ciekawa alternatywa.
Wysłał mi kiedyś link do hmblog.pl/tag/odtwarzacz-sieciowy tego bloga i zasugerował, żebym się z nim zapoznała, bo odtwarzacze sieciowe mogą przynieść zmierzch dvd.
Zainteresowało mnie to.
Nie wiem, czy wyprą dvd z rynku, ale jest to na pewno ciekawa alternatywa.
Ale czy to urządzenie obsługuje ściąganie filmów np. z rapidshare ? czy jest w stanie je później rozpakować i odtworzyć czy pobiera tylko filmy z kilku stron za które napewno trzeba zapłacić ?
-
pomocnikmajstra
- Początkujący

Z tego co wiem, to niektóre odtwarzacze oferują dostęp do BitTorrent youtube i tym podobnych. Jak to dokładnie działa, to dokładnie nie wiem, bo dopiero od niedawna siedzę w tym temacie. Ale to sporo też zależy od oprogramowania. Z tego co wiem to najlepiej o aktualizację oprogramowania dbają producenci popcorna i hyundaia i hdi dune. Niedługo podobno mają być w Polsce nowe odtwarzacze dune'a. Na razie tylko widać je na stronie producenta
-http://dune-hd.com/hd_players/current/ ale pewnie niedługo wejdą do sprzedaży w Polsce.
-http://dune-hd.com/hd_players/current/ ale pewnie niedługo wejdą do sprzedaży w Polsce.
Musze powiedzieć że to ciekawa rzecz
, zainteresowało mnie to, ciekawe jak to działa i np. ile telewizorów może obsłużyć??