Podwieszenie komara na ścianie

Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

TomeksWro
Początkujący
Początkujący

Podwieszenie komara na ścianie

Post autor: TomeksWro »

Witam od jakiegoś czasu myślałem o przyniesieniu do mojego skromnego pokoju (7m2) świeżo odrestaurowanego motoroweru komar, mam bardzo mało miejsca w pokoju i nie jest możliwe aby stał na ziemi. Pomyślałem że może mógł bym go podwiesic. Komar waży sobie około 50kg i jest stosunkowo mały. Nie znam się na tego typu sprawach, dlatego proszę was o pomoc. Czy taka opcja jes w ogóle możliwa i jakie haki musiał bym zakupi żeby to stabilnie wisiało. To nie jest żart i proszę o pomoc. Poniżej fotografia komara

-brzozuch.internetdsl.pl/jacomoto/gfx/motorowery/koma2320/obrazki/komar232_02.jpg

RYCHOOOOO
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Podwieszenie komara na ścianie

Post autor: RYCHOOOOO »

haki jak haki ale pomyslales o tym jak bedzie Ci walilo paliwem w tym pokoju????to chyba powinienes brac pod uwage bo jesli tam spisz to chyba nie bedziesz mugl wytrzymac-pozdro

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: jacenty800 »

z czego sciana z czego sufit ,wtedy mozna kombinowac....

TomeksWro
Początkujący
Początkujący

Nie będzie waliło benzyną komar będzie po remoncie i od tego momentu nie zobaczy benzyny ani olejow. Stare budownictwo obstawiam ze cegły a mieszkam na 4 piętrze pod strychem również obstawiam jakieś stare stropy

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

w takim razie do sufitu nie radze.pospawac z katowniczka i do sciany

RYCHOOOOO
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: RYCHOOOOO »

TomeksWro pisze:Nie będzie waliło benzyną komar będzie po remoncie i od tego momentu nie zobaczy benzyny ani olejow. Stare budownictwo obstawiam ze cegły a mieszkam na 4 piętrze pod strychem również obstawiam jakieś stare stropy

aaaa chiba ze tak :) czyli element wystroju :D no to gratuluje pomyslu ;) pozdro

TomeksWro
Początkujący
Początkujący

Kątowniki no ale czy to nie będzie wyglądać kiczowato, wystajace pręty ze ściany myślałem nad hakami i jakimis pasami

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

no to musisz wiedziec z czego masz sufit.czy poradzi tego typu obciazenie .zeby na glowe za chwile komus nie spadło

Kim Ka
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kim Ka »

Jak są stropy to hak w strop i po problemie.
A można jeszcze inaczej opierasz na czymś na ścianie, wysoko tak, żeby komarek, nie mieścił się pod sufitem i wtedy potrzebujesz tylko 2 punktów na suficie, na który zaczepiasz przechylający się motorek. Dzięki temu żaden punkt nie jest obciążżoy cąłą masą
Możesz oczywiście skręcic kierownice, żeby dodać dynamiki.

Często podobne rozwiązania stosują ludzie którzy mają kilka rowerów w domu, w zimie rowerek jest przywieszony w garażu i nie przeszkadza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Salon / Pokój dzienny”