odpadające kafelki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: odpadające kafelki
nie ma wyboru trzeba wziąć majstra, ja z chłopakiem zmieniliśmy sobie kafelki po prostu wklejając na obecne, ale jak odpadają to nie ma mowy o czymś takim
Co za bzdury piszecie o płytach gipsowych na podłodze??? Płyty gipsowe nie nadają się na podłogę ponieważ mają za małą wytrzymałość!!!Na razie w kupie się to trzyma, ale gwarantuję że pod spodem jest to wszystko popękane, jeszcze na podłodze drewnianej lub osb.
Co do kleju to musi być klej klasy co najmniej C 2, i najlepiej zrobić warstwę kontaktową (są gotowe grunty do malowania)
Co do kleju to musi być klej klasy co najmniej C 2, i najlepiej zrobić warstwę kontaktową (są gotowe grunty do malowania)
-
andrewnetrza
- Początkujący

Nie bzdury Panie ''seba0501'', a raczej nie pełne info dla nie znających płyt gipsowych. Jakich? Nie napisałem, więc przepraszam. Nie mowa o płytach gipsowo-kartonowych, a o gipsowo włóknowych marki Fermacell. Takiej płyt nie da się wyciąć poprzez nacięcie nożem i przełamanie. Jest bardzo mocna. W ofercie są też cementowo włóknowe.
-www.xella.pl/html/pol/pl/fermacell_produkty.php
Tu się zgodzę całkowicie.W życiu spotkałem się już z wieloma wynalazkami, a tu nie było napisane jaka konkretnie płyta była użyta.andrewnetrza pisze:Nie bzdury Panie ''seba0501'', a raczej nie pełne info dla nie znających płyt gipsowych. Jakich? Nie napisałem, więc przepraszam. Nie mowa o płytach gipsowo-kartonowych, a o gipsowo włóknowych marki Fermacell. Takiej płyt nie da się wyciąć poprzez nacięcie nożem i przełamanie. Jest bardzo mocna. W ofercie są też cementowo włóknowe.![]()