Layetana Developments
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Layetana Developments
No nie wyobrażam sobie, żeby część elewacji naprawiać we własnym zakresie.
Będzie wspólnota i to ona musi dbać o takie rzeczy jak remonty, windy, porządek na klatkach, docięte trawniki - w końcu się płaci czynsz i fundusz remontowy.
Będzie wspólnota i to ona musi dbać o takie rzeczy jak remonty, windy, porządek na klatkach, docięte trawniki - w końcu się płaci czynsz i fundusz remontowy.
A teraz pytanie za 100 pkt - co z odśnieżaniem dachu?
A w szczególności tych tarasów? Też administracja? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić 
Na pewno administracja - nie wyobrażam sobie żeby ktoś sam z łopatą latał 
To nie czasy kiedy gospodarz domu rządził w bloku i były prace społeczne.
To nie czasy kiedy gospodarz domu rządził w bloku i były prace społeczne.
Poszukałem trochę i okazuje się, że na takich tarasach rrobi się systemy odwodnienia połączone z rynnami i tego nikt nie odśnieża. A wiosna wszystko samo pięknie spływa 
No to na wiosnę, a jak dowali znowu 2 metry śniegu to trzeba będzie łopatami zrzucaćmax-payne pisze:Poszukałem trochę i okazuje się, że na takich tarasach rrobi się systemy odwodnienia połączone z rynnami i tego nikt nie odśnieża. A wiosna wszystko samo pięknie spływa
Ale to juz administracja sobie zatrudni ekipę do tego na pewno.
Jakoś sensownie to na pewno będzie zorganizowane. Choćby ze względu na prawo budowlane muszą mieć jakieś rozwiązania.
no może faktycznie masz rację 
Ciekaw też jestem jak będzie z aktami notarialnymi. Ktoś się orientuje kiedy następuje podpisanie umowy i jak to w ogóle wygląda?
Ciekaw też jestem jak będzie z aktami notarialnymi. Ktoś się orientuje kiedy następuje podpisanie umowy i jak to w ogóle wygląda?
A tego to już nie mam zielonego pojęcia, ale myślę, że warto to załatwić jak najszybciej. Przy podpisaniu umowy z Layetaną na pewno wszystko wyjaśnią
No właśnie - bo najpierw podpisuje się umowę z developerem, a dopiero później akt notarialny.
I akty to chyba jak już jest mieszkanie.
I akty to chyba jak już jest mieszkanie.
A ktoś mi jeszcze powie co to są te przestronne loggie?
Loggie to coś większego niż balkon. Takie połączenie trochę balkonu i trochę tarasu.
Fajna rzecz
Fajna rzecz
No i wszystko jasne Zaczyna się to osiedle coraz ciekawiej zapowiadać Smile
-
Tomasz Majewski
- Początkujący

To osiedle będzie w pełni profesjonalnie wykonane. Już teraz wiadomo, że założenia z folderu uda się wykonać. Nie ma się co dziwić, że zainteresowanie jest ogromne. Kto chce się załapać niech się śpieszy
A czy wiadomo jakie mieszkania już zostały sprzedane? Pewnie standardowo te na ostatnich piętrach już są zajęte 
Chyba na ostanie piętra nie ma co liczyć..Ale może coś się jeszcze komuś uda:) Ogólnie mozaika jest duże zainteresowanie, z tego co się dowiadywałam
JULa