kosztorys naprawy sciany
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
witekwitek
- Początkujący

kosztorys naprawy sciany
witam muszę zawieść na policje kosztorys naprawy ściany
zerwanie tapety 6m2 nałożenie nowej z włókna szklanego pomalowanie farbą lateksową mniej więcej liczyłem i wychodzi 300zł ale po cenach normalnych i jak to jest czy przy tylko 6m2 jest mam doliczyc jakas extra cene czy jak? bo za 150zł robocizny jechac własciciel i 2 pracowników to troszke smieszna cena, ceny jakie brałem pod uwage to jak robie cos o duzym metrazu
dziekuje
zerwanie tapety 6m2 nałożenie nowej z włókna szklanego pomalowanie farbą lateksową mniej więcej liczyłem i wychodzi 300zł ale po cenach normalnych i jak to jest czy przy tylko 6m2 jest mam doliczyc jakas extra cene czy jak? bo za 150zł robocizny jechac własciciel i 2 pracowników to troszke smieszna cena, ceny jakie brałem pod uwage to jak robie cos o duzym metrazu
dziekuje
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 22:19 przez witekwitek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: kosztorys naprawy sciany
trza zaczac od tego czy firma bedzie chciala wejs w taka robote.bo metraz malutki a utrzymac sie trza .podejsc do roboty byc moze 3-zerwanie i ewentualne przeszpachlowanie-czekamy kleimy tapete czekamy malujemy .zapoznaj sie cena dobra tylko czy w okresie letnim ktos bedzie chcial w to wejsc
-
witekwitek
- Początkujący

właśnie, zerwanie gruntowanie dzień przerwy połozenie tapety dzien przerwy i malowanie 6 godzin przerwy i druga warstwa i za 150zł według cen to nikt sie nie zgodzi ale tak wychodzi bo drugie 150zł to materiałyjacenty800 pisze:trza zaczac od tego czy firma bedzie chciala wejs w taka robote.bo metraz malutki a utrzymac sie trza .podejsc do roboty byc moze 3-zerwanie i ewentualne przeszpachlowanie-czekamy kleimy tapete czekamy malujemy .zapoznaj sie cena dobra tylko czy w okresie letnim ktos bedzie chcial w to wejsc
wiec czy jest jakas zwyzka ceny a jak tak to ile % przy takim małym metrazu
dziekuje
-
jacenty800
- Superużytkownik

ZA 150 TO CHYBA JAK ZNAJOMEK MA FIRME I SIE ZGODZI ALBO KTOS BLISKO MIESZKA I BEDZIE MU SIE CHCIAŁO PRZYCHODZIC NA 2 H I ISC DO DOM I TAK DO SKUTKU.ALBO W ZIME JAK NIE BEDZIE TYLE ROBOTY .NO ALE MOZESZ SPROBOWAC.TAKA ROBOTA GORSZA NIZ NP MALOWANIE .BO MALJESZ ZACZYM SKONCZYSZ JUZ PRZY TAKIEJ POGODZIE 2 RAZ MALUJESZ I SZYBKA KASKA BEZ ZAWRACANIA GLOWY A TU DOSC NIETYPOWA ROBOTA METRAZ STRASZNY
-
witekwitek
- Początkujący

właśnie i pytam czy są jakieś odgórne ceny, że przy takim metrażu jest xx% więcej za sam metraż niskijacenty800 pisze:ZA 150 TO CHYBA JAK ZNAJOMEK MA FIRME I SIE ZGODZI ALBO KTOS BLISKO MIESZKA I BEDZIE MU SIE CHCIAŁO PRZYCHODZIC NA 2 H I ISC DO DOM I TAK DO SKUTKU.ALBO W ZIME JAK NIE BEDZIE TYLE ROBOTY .NO ALE MOZESZ SPROBOWAC.TAKA ROBOTA GORSZA NIZ NP MALOWANIE .BO MALJESZ ZACZYM SKONCZYSZ JUZ PRZY TAKIEJ POGODZIE 2 RAZ MALUJESZ I SZYBKA KASKA BEZ ZAWRACANIA GLOWY A TU DOSC NIETYPOWA ROBOTA METRAZ STRASZNY
mozna w kosztorysie doliczyc sam dojazd? bo 2-3 razy przyjechac to juz 50zł
-
jacenty800
- Superużytkownik

jak znajdziesz kogos za 200 -300 stowki to rewelka jak taniej plus dla ciebie.powiem tak tez robiłem roboty gdzie podejsc 4 a kasa marna ale byli to stali klijeci ktorzy predzej czy puzniej zglosza sie z wieksza robota.a jak ja to mawiam starych klijentow nie mozna zawiesc.podzwon popytaj to i moze zmiescisz sie w 200 jak beda mieli np blisko i przed robota zasadnicza wpadna od rana na godzinke zrobia swoje i przyjada nastepnego dnia
-
witekwitek
- Początkujący

jacenty800 pisze:jak znajdziesz kogos za 200 -300 stowki to rewelka jak taniej plus dla ciebie.powiem tak tez robiłem roboty gdzie podejsc 4 a kasa marna ale byli to stali klijeci ktorzy predzej czy puzniej zglosza sie z wieksza robota.a jak ja to mawiam starych klijentow nie mozna zawiesc.podzwon popytaj to i moze zmiescisz sie w 200 jak beda mieli np blisko i przed robota zasadnicza wpadna od rana na godzinke zrobia swoje i przyjada nastepnego dnia
mi nie chodzi aby było jak najtaniej a realne koszta, tzn robocizna 150zł ale z uwagi na mały metraż koszt wzrasta o 100% bo ten kosztorys musze dac na policje i pytam czy wolno tak czy nie, bo jedno wiem teraz za 150zł taka robota to cie wysmieje nawet złota rączka