Czy mogę kłaść płytki na płytki ?
Nie wiem co to dokładnie jest [foto] ale mam takie coś położone na podłodze w łazience ...
-otofotki.pl/img14/obrazki/ql3367_i.JPG
Nie chcę tego skuwać,a jedynie odbić te cokoliki przy scianach czy jak to sie tam nazywa :]
Położyć na to płytki to juz dla mnie nie problem bo jestem na tyle kumaty,że sobie z tym poradzę ale głównie chciałbym uniknąć "demolki lazienki" :/
Ograniczenia dla mnie to kasa i czas więc fachowca nie zatrudnię,a jedyną szansą jest właśnie taka jak opisuje ...
Że to nie będzie zrobione perfekcyjnie to już mniejszy problem ale zawsze to lepsze od wykładziny PCV, głównie chodzi mi o to czy te nowe płytki będą się trzymały tego ?
Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy dobrze to rozumię ? To jest cena 13,99zł za metr kwadratowy czyli do łazienki o wymiarach np. 2m x 2m potrzebuję 4m kwadratowe czyli 4mx13.99 zł ?
Niby proste ale czasami proste sprawy są niezrozumiałe do końca..
-otofotki.pl/img14/obrazki/hl5600_Przechwytywanie.JPG
Kładzenie płytek na... kafelki ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- glazart
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Re: Kładzenie płytek na... kafelki ?
Z tego co widzę na zdjęciu to tak zwane lastriko i spokojnie, jeśli jest stabilne, możesz na nie kleić płytki (wyczyść, odtłuść i zagruntuj). Cena płytek jest za metr kwadratowy a skoro łazienka ma cztery metry kwadratowe to tyle musisz kupić. Plus oczywiście jakieś 15 % więcej na ewentualne docinki.
o to super :]
a mógłbys dopradzić jeszcze jakiego kleju użyć? czy jakiś specjalny czy pierwszy lepszy z brzegu do klejenia płytek ?
--------------
edit
dobra już sobie odpowiedziałem :]
a mógłbys dopradzić jeszcze jakiego kleju użyć? czy jakiś specjalny czy pierwszy lepszy z brzegu do klejenia płytek ?
--------------
edit
dobra już sobie odpowiedziałem :]
Jak chcesz kłaść płytki w karo to praktycznie będziesz musiał połowę z tego doliczyć dodatkowo.
-
jacenty800
- Superużytkownik

daj jeszcze specjalny grunt do lastryka.i troszke wieksze krzyzyki bop w marketach płytki pod nazwa 1 gat sa jako 3 ale na 4 m dasz sobie rade