Jakie dodatki do salonu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jakie dodatki do salonu?
Witam! Mam mały problem. Pomalowałam salon dwoma kolorami - ciemny brąz i biała czekolada, meble mam wenge ze szkłem beżowym (BRW), narożnik beżowy. Salon jest ładny, ale smutny... Jakimi dodatkami i w jakich kolorach mogłabym go trochę "rozweselić"?
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

Re: Jakie dodatki do salonu?
Witam
Spróbuj przełamać trochę innym kolorem ustawiając ceramiczną doniczkę (z jakimś wzorem, ale w innym kolorze) z kwiatami. Kwiaty mają tez swoje odcienie zieleni. Popróbuj.
Umiejętne uwiązane - upięcie zasłon i ich deseń tez dużo robi.
Nie wspomnę o dodatkach typu rzeźba, obraz stylowo odpowiadające umeblowaniu.
Pozdrawiam
Spróbuj przełamać trochę innym kolorem ustawiając ceramiczną doniczkę (z jakimś wzorem, ale w innym kolorze) z kwiatami. Kwiaty mają tez swoje odcienie zieleni. Popróbuj.
Umiejętne uwiązane - upięcie zasłon i ich deseń tez dużo robi.
Nie wspomnę o dodatkach typu rzeźba, obraz stylowo odpowiadające umeblowaniu.
Pozdrawiam
Góral z Sudet
koniecznie jakies dodatki np. poduszki na kanapę w kolorze zielonym jasnym, lub w kolorze śliwkowym, i dodatki rameczki do zdjęć, jakieś kwiaty w doniczkach serwetki czy serwety, naklejka na ścianę ewentualnie , zdecyduj sie na jakis kolor i eksperymentuj
Myślę, że najlepiej będzie takie wnętrze nieco zmiękczyć, bo musi być ono bardzo sterylne. Na twoim miejscu kupiłabym jakieś poduszki, wazony, można tez zainwestować w świeczniki. Dużo takich fajnych rzeczy można znaleźć na beta.myin.pl Wydaje mi się, że jest tam sporo rzeczy, które pasowałyby do twojego wnętrza.
Andzia
świeczki, poduszki, ramki, wazony
jest tego mnóstwo, z pewnością pomoże
powodzenia
elegancka pościel haftowana
jest tego mnóstwo, z pewnością pomoże
powodzenia
elegancka pościel haftowana
- italiastyle
- Początkujący

- Kontakt:
ja bym polecił podłużne, wysokie rzeźby + ciemna narzuta na narożnik/wypoczynek
Ja bym dodała troche czerwieni dla ozywienia pomieszczenia.
Popatrz jak ciekawie moze to wygladac.
Co o tym śadzisz?
://i.wp.pl/a/f/pjpeg/10443/bfm_salon2.jpg
ja jestem zachwycona szczególnie tymi drobiazgami typu miseczki, kieliszki, itp.
Popatrz jak ciekawie moze to wygladac.
Co o tym śadzisz?
://i.wp.pl/a/f/pjpeg/10443/bfm_salon2.jpg
ja jestem zachwycona szczególnie tymi drobiazgami typu miseczki, kieliszki, itp.
- glazart
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Można pokombinować z bladymi różami, rozjaśnia i rozweselą pomieszczenie.Ten link to moja propozycja.
//www.thefurniture.com/store/Images/Creative/symphony_bdrm_wenge.jpg
//www.thefurniture.com/store/Images/Creative/symphony_bdrm_wenge.jpg
Amarant będzie idealny dla rozbicie tez beżowo-brązowej rutyny - nie wiem czy lubisz takie kolory ale w tym wypadku to trzeba będzie właśnie jakiś zdecydowany bo innej opcji nie widzę - może np. jak byś jakiś fotel czy 2 w takim kolorze kupiła to by wystarczyło a tez przy fotelu kolor by się tak nie rzucał w oczy.
-
basia budownicza
- 1 - ostrzeżenie!
Wydaje mi się, że podłużne rzeźby i rzeźby w ogóle również są poważne. Może takiemu salonowi przydałoby się trochę lekkości. Osobiście zaproponowałabym może jakieś lekkie, świetliste abażury, takie na przykład jak te: http://www.myin.pl/abazury,272,c.html. Ja mam podobny u siebie w domu i daje przyjemne, nastrojowe światło, a za dnia wygląda bardzo dekoracyjnie.
Nie zmieniaj nic diametralnie bo 3 kolory to jak dla mnie max w jednym pomieszczeniu. Spróbuj urozmaicić to jakimiś dodatkami typu świeczniki kolorowe jak np. ten http://www.myin.pl/debowy-swiecznik-z-m ... ,1652.html - tak sobie postawić w jednym miejscu 2/3, do tego znowu jakiś czerwony dodatek, jak była by opcja to fajnie np. postawić takie fotel http://www.myin.pl/fotel-cleo,4595.html koło sofy ja nie to serwetki czerwone itp. Coś co nie zagraci wizualnie pomieszczenia a tchnie trochę życia.
Nie zmieniaj nic diametralnie bo 3 kolory to jak dla mnie max w jednym pomieszczeniu. Spróbuj urozmaicić to jakimiś dodatkami typu świeczniki kolorowe jak np. ten myin.pl/debowy-swiecznik-z-metalowym-wkladem-czerwony,1652.html - tak sobie postawić w jednym miejscu 2/3, do tego znowu jakiś czerwony dodatek, jak była by opcja to fajnie np. postawić takie fotel myin.pl/fotel-cleo,4595.html koło sofy ja nie to serwetki czerwone itp. Coś co nie zagraci wizualnie pomieszczenia a tchnie trochę życia.