Witam
Chciałbym zrobić blat pod umywalkę, z jednej strony podparty ścianką np z luksferów (ściana z umywalką z pustaka pokryta kg). Z racji cięcia kosztów, nie robiłbym go z granitu, tylko z czegoś pokrytego dużymi płytkami.
Zastosował bym może umywalkę meblową (wystającą od przodu.
Z czego zrobić blat?
Jak mocować go do ściany?
Blat pod umywalkę - z czego?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Blat pod umywalkę - z czego?
Stelaż z kątowników, płyta wedi.Najlepiej niech to zrobi ktoś, kto się na tym zna.
-
jacenty800
- Superużytkownik

moze byc tez osb z osb pokryta folia w płynie na to klej do drewna
Dzięki, będę kombinował.
Po skuciu tynku okazało się, że kg nie zda egzaminu. Będę kład tynk mokry, więc może jednak pokuszę się o wylanie blatu i zakotwieniu go zbrojeniem, skoro i tak będzie przerwa technologiczna.
Nie muszę się znać na blatach pod umywalkę, żeby go zrobić. W budowlance pracuje 10 lat, wiem co jak zrobić, żeby wytrzymało obciążenia i inne warunki. Po prostu nie mam za sobą typowych blatów, więc wolę skorzystać z doświadczenia innych.
Pozdrawiam.
Po skuciu tynku okazało się, że kg nie zda egzaminu. Będę kład tynk mokry, więc może jednak pokuszę się o wylanie blatu i zakotwieniu go zbrojeniem, skoro i tak będzie przerwa technologiczna.
Nie muszę się znać na blatach pod umywalkę, żeby go zrobić. W budowlance pracuje 10 lat, wiem co jak zrobić, żeby wytrzymało obciążenia i inne warunki. Po prostu nie mam za sobą typowych blatów, więc wolę skorzystać z doświadczenia innych.
Pozdrawiam.