podniesienie dachu , kopertowka

Więźba dachowa to drewniana konstrukcja dachu, jego szkielet, który jest elementem konstrukcyjnym. Dlatego tak ważną sprawą jest jej dobre i bezpieczne wykonanie. Poznaj tajniki więźby dachowej i nie daj się zaskoczyć przy budowie dachu swojego domu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

adekmago
Początkujący
Początkujący

podniesienie dachu , kopertowka

Post autor: adekmago »

witam ,mam problem z kopertowka, chodzi o podniesienie istniejacego dachu z lat 80 opartego na platwi w ksztalcie kwaratu ,podpartego slupami na karzdym narozu,chce zlikwidowac te slupy poniewaz wychodza one w srodku kazdego z pomieszczen ktore chce tam zagospodarowac, prosze o porady czy da sie spiac taki dach np kleszczami tak aby wyeliminowac slupy lub ktos moze ma jakis inny pomysl? dach kryty bedzie gontem bitumicznym ,pozdrawiam

adekmago
Początkujący
Początkujący

Re: podniesienie dachu , kopertowka

Post autor: adekmago »

zadnej odpowiedzi? :) nie wiem czy jasno sie wyrazilem ale podniesieniu kopertowki chodzi mi o podniesienie calego istniejacego dachu tak jak stoi w tej chwli o jakies 30-40 cm oraz zlikwidowanie podparcia platwi ,ktora znajduje sie mniej wiecej w polowie dl krokwi tzn zlikwidowanie slopow pod naroznymi prosze o pomoc ,pozdrawiam :D

housetop
Aktywny
Aktywny

Post autor: housetop »

witam... no to jet ciezki temat bo w gre wchodzi duzo roboty kasy i przerobek :) stary dach mosisz rozebrac,potem wylac wieniec a w nim zakotwic dwa duze stalowe teowniki od wienca do wienca na ktorych beda oparte krokwie... rozumiesz mnej wiecej o czym pisze??
Tam siegaj gdzie wzrok nie siega...

Awatar użytkownika
DACHOŁAZ
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: DACHOŁAZ »

Witam,jestem w stanie podjąć się podnoszenia dachu bez rozbiórki. Nowe rozwiązanie konstrukcji przystosowane do twoich potrzeb powinna zaprojektować osoba z uprawnieniami i doświadczeniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Więźba dachowa”