żelazko Braun czy Tefal?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: żelazko Braun czy Tefal?
Ja bym stawiała na Brauna. Na redcoon.pl widziałam modele tego producenta. Fajne są też Bosche ze stacją parową. Tefala zresztą też mają, ale nie mam nic tego producenta więc nie chcę się wypowiadać. Bosch natomiast robi bardzo dobry sprzęt, w tym sklepie w dodatku nie jest drogi i bardzo szybko wysyłają. Bo w przeciwieństwie do innych wszystko to co mają na stronie mają w stanie magazynowym.
Nie posunęłabym się do aż tak daleko idącej klasyfikacji. Moim zdaniem żelazko to żelazko i ma po prostu prasować. Ja akurat mam tefala i jest ok, ale sądzę, że byłabym równie zadowolona z philipsa co i z brauna.wyjka pisze:Tefal robi chyba jedne z lepszych żelazek,
No akurat tefal jest marką, która jak mi się wydaje specjalizuje się w produkcji właśnie żelazek. Oczywiście robią tez inne sprzęty, ale głownie kojarzy się ich jako markę od żelazek. W sumie ja tez nie za bardzo zwracam uwagę na firmę, która dane żelazko wyprodukowała. Najczęściej sprawdzam jak jest wykonane, jaką ma cenę. Wydaje mi się, że te dwie rzeczy są najważniejsze.
Owszem, tefal jest specjalistą od żelazek, ale braun, tez nie ma złego sprzętu. Wiem, że miałam i mam kilka urządzeń z brauna w domu i wydaje mi się, że sprawdzają się całkiem nieźle. Tak, że wydaje mi się, że obie marki mają wiele do zaproponowania, trzeba tylko zwrócić uwagę na funkcje i parametry sprzętu, zanim wybierze się jakiś model konkretny.
Obaj producenci robią świetny sprzęt moim zdaniem. Uważam że powinno się wybierać zaufanych producentów, ale kierować preferencjami co do modelu. Wiodący producenci żelazek, to:
- Bosch
- Braun
- MPM
- Philips
- Rowenta
- Siemens
- Tefal
- Zelmer
Większość można dostać na 1komp.pl. Nie jest to drogi sprzęt, ale na pewno należy zwrócić uwagę na moc, ilość wytwarzanej pary, zbiornik na wodę (duży i żeby się łatwo wlewało), spryskiwacz, długość kabla i stację parową jeśli ktoś lubi takie udogodnienia.
- Bosch
- Braun
- MPM
- Philips
- Rowenta
- Siemens
- Tefal
- Zelmer
Większość można dostać na 1komp.pl. Nie jest to drogi sprzęt, ale na pewno należy zwrócić uwagę na moc, ilość wytwarzanej pary, zbiornik na wodę (duży i żeby się łatwo wlewało), spryskiwacz, długość kabla i stację parową jeśli ktoś lubi takie udogodnienia.
Re: Braun czy Tefal?
Ja mam tak samo tylko z BoshemSpyker pisze:Jeśli chodzi o mnie to tego typu urządzenia tylko i wyłącznie zelmer. Bynajmniej jeszcze ta firma mnie nie zawiodła. Tefal jest bardzo dobrą firmą z tradycjami więc polecam jak najbardziej. Braun też jest bardzo dobry to już jest kwestia gustu i wyboru urządzenia.
tefal i braun? dlaczego uwazasz że to najlepsze marki zelazek?
My mamy żelazko zelmera w domu dokładnie -www.electro.pl/produkt-ZELMER_zelazko_ZELMER_28Z023_Czarny_-64886,162.html ten model i tez jest ok.
Poza tym żelazko, to żelazko. Wązne żeby nagrzewało się szybko i miało zbiorniczek na wode.
Inne dziwaczne funkcje jak wyprowadzanie psa chyba nie jest potrzebne
My mamy żelazko zelmera w domu dokładnie -www.electro.pl/produkt-ZELMER_zelazko_ZELMER_28Z023_Czarny_-64886,162.html ten model i tez jest ok.
Poza tym żelazko, to żelazko. Wązne żeby nagrzewało się szybko i miało zbiorniczek na wode.
Inne dziwaczne funkcje jak wyprowadzanie psa chyba nie jest potrzebne