Ochrona przed słońcem
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ochrona przed słońcem
czy ktos ma może załozone specjalne rolety odbijające światło? Jak sie sprawdzają? Nie są tanie więc przed założeniem chciałbym poznać opinie uzytkowników
Re: Ochrona przed słońcem
Najskuteczniejszym sposobem na odbicie światła, promieni słonecznych, promieni uv, czy zmniejszenie temp. w pomieszczeniu, są przeciwsłoneczne folie okienne (zewnętrzne).
W przypadku takich folii ciepło oraz promienie słoneczne zatrzymane, są w znacznym stopniu przed dotarciem do pomieszczenia ( i szkła). Natomiast rolety znajdujace sie w pomieszczeniu juz nie chronią, szkła oraz przestrzeni pomiedzy nim, a roletą, od ciepła, co samo w sobie powoduje wieksze nagrzanie powietrza.
Pozdrawiam
Rol-fol
www.rol-fol.pl
W przypadku takich folii ciepło oraz promienie słoneczne zatrzymane, są w znacznym stopniu przed dotarciem do pomieszczenia ( i szkła). Natomiast rolety znajdujace sie w pomieszczeniu juz nie chronią, szkła oraz przestrzeni pomiedzy nim, a roletą, od ciepła, co samo w sobie powoduje wieksze nagrzanie powietrza.
Pozdrawiam
Rol-fol
www.rol-fol.pl
Re: Ochrona przed słońcem
Aż zapomniałem za załozyłem temacik:))
Chodziło mi o rolety takie zewnetrzne odbijające światło
teraz nie pamiętam producenta , okazało się że drogie i zrezygnowałem
ale moze na przysżły rok pomysle znowu bo trudno wytrzymać jak się słońce oprze na oknach w kuchni
Chodziło mi o rolety takie zewnetrzne odbijające światło
teraz nie pamiętam producenta , okazało się że drogie i zrezygnowałem
ale moze na przysżły rok pomysle znowu bo trudno wytrzymać jak się słońce oprze na oknach w kuchni