Półka i glazura, a rury?

Praktyczne porady dotyczącego różnego rodzaju rozwiązań i konstrukcji. Pomysły na to, jak zbudować wiatę, wykonać wylewkę, jak zastosować drewno w łazience i wiele innych.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

zrobiesam
Początkujący
Początkujący

Półka i glazura, a rury?

Post autor: zrobiesam »

Witam, miałem wymieniane rury od wody nad wanną i ta cześć pozostała bez glazury, jest jedna płytka od rogu wanny, a dalej 50cm goła sciana nad resztą wanny, postanowiłem zabudować to i użyłem drewnianej konstrukcji z kołkami do ściany i wkrętami płytę gipsowa. Powstał taki blok jakieś 5cm od ściany z otworami wysuniętymi końcówki rur do baterii wannowej i w pierwotnej wersji miałem zamiar obudować go w całości płytkami, ale pomyślałem, ze może wykorzystać to na zrobienie półki, nieco szerszej ok,10cm jak szerokość wanny poniżej i teraz pytanie z czego najlepiej to zrobić, żeby to było stabilne, funkcjonalne i tanie (najlepiej własne zasoby piwniczne). Półkę myślałem, żeby była albo tylko na tej części bloku z k-g, albo na całości boku wanny, wtedy by fragment półki na szerokość jednej plytki w rogu był nie podparty niczym od dołu jakieś 15cm. A drugie pytanie, czy płytki przykleja sie bezpośrednio do plyt kartonowo gipsowych klejem takim jak do ściany np Atlas, czy też jeszcze jakieś zabiegi potrzebne?
Pozdrawiam

ps. próbowałem załączyć zdjęcie, ale po 3 próbach nie udało się, przez dodaj zdjęcie włączałem i niby się dodało a nigdzie go nie ma ani w poście ani w galerii, gdzie się podziało, miało tytuł "pomysl-na-polke"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam - rozwiązania własne”