Rodzaj ogrzewania - dom parter. 160m2 - z garażem 200,63m2
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Rodzaj ogrzewania - dom parter. 160m2 - z garażem 200,63m2
Witam serdecznie,
W załączniku przedstawiam rzut budynku domu jednorodzinnego - parterowego. Chciałbym poprosić wszystkich o opinie dotyczącą zastosowania ogrzewania. Co byście mi poradzili. W domu będzie zainstalowany 24 KW kominek. Jakie ogrzewanie najlepiej wybrać - wszyscy sugerują podłogowe. Może ktoś może mi podsunąć jakieś ciekawe rozwiązanie lub podłogówki lub czegoś innego.
Ocieplenie podłogi będzie wynosić ok. 22 cm - strop drewniany - ocieplony wełną mineralną w ilości ok 30 - 40 cm. Ściana z bloczków keramzytowych 24/500/24 ocieplona styropianem 15 cm.
Bardzo proszę o info w w/w temacie.
W załączniku przedstawiam rzut budynku domu jednorodzinnego - parterowego. Chciałbym poprosić wszystkich o opinie dotyczącą zastosowania ogrzewania. Co byście mi poradzili. W domu będzie zainstalowany 24 KW kominek. Jakie ogrzewanie najlepiej wybrać - wszyscy sugerują podłogowe. Może ktoś może mi podsunąć jakieś ciekawe rozwiązanie lub podłogówki lub czegoś innego.
Ocieplenie podłogi będzie wynosić ok. 22 cm - strop drewniany - ocieplony wełną mineralną w ilości ok 30 - 40 cm. Ściana z bloczków keramzytowych 24/500/24 ocieplona styropianem 15 cm.
Re: Rodzaj ogrzewania - dom parter. 160m2 - z garażem 200,63
... jest problem z zamieszczeniem rzutu, poniewaz mam go w wersji .pdf a widzę że coś nie da rady pdf-a wrzucić.
Jeżeli nie chcesz mieć w domu grzejników to może ogrzewanie ścienne?
a co to takiego? i czy jest to opłacalne?
Witam ponownie,
Panowie załączyłem poniżej rzut parteru, może teraz mi jakoś pomożecie.
Panowie załączyłem poniżej rzut parteru, może teraz mi jakoś pomożecie.

a ogólnie wybrane zostało już same źródło energii? ja polecam gaz, budując dom nie mogliśmy się z mężem zdecydować, ale po kilku rozmowach ze znajomymi i czy sprawdzeniu kilku for zdecydowaliśmy się na tę formę ogrzewania, polecam Shell =http://www.klubdobrejenergii.pl/shell_gas.html/576/Shell_Gas__LPG__dla_domu/[/url] w wypróbowanych jak na razie wychodzi nam najtaniej[/url]
Witam
zapoznaj sie z ogrzewaniem firmy m-therm.com
Mozesz miec fajne ogrzewanie podlogowe lub scienne bez rur i bez kotlowni.
Przy twoim budynku koszty miesiecznego ogrzewania ksztaltuja sie w granicach 300,00 zl. miesiecznie. //www.m-therm.com.
Przy twoim budynku koszty miesiecznego ogrzewania ksztaltuja sie w granicach 300,00 zl. miesiecznie. //www.m-therm.com.
- Systron
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Przy jakich założeniach wyszło 300zł ?guffy111 pisze:Witam
Przy twoim budynku koszty miesiecznego ogrzewania ksztaltuja sie w granicach 300,00 zl. miesiecznie. m-therm.com.
- Systron
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
kominek 24 kW? planujesz sąsiada też dogrzewac?witczma3 pisze:Witam serdecznie,
... kominek 24 KW mam z innego mieszkania, który kupiłem 3 lata temu - HAJDUK i który praktycznie nie był używany, dlatego będę chciał go wykorzystać.
Planuje również zrozpowadzić ciepło z niego po całym domu.
Planuje również zrozpowadzić ciepło z niego po całym domu.
- Systron
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
wszystko jasne:)
Jeśli można wiedzieć to jaki wychodzi koszt miesięczny i jaka pow. domuElba pisze:a ogólnie wybrane zostało już same źródło energii? ja polecam gaz, budując dom nie mogliśmy się z mężem zdecydować, ale po kilku rozmowach ze znajomymi i czy sprawdzeniu kilku for zdecydowaliśmy się na tę formę ogrzewania, polecam Shell =http://www.klubdobrejenergii.pl/shell_gas.html/576/Shell_Gas__LPG__dla_domu/[/url] w wypróbowanych jak na razie wychodzi nam najtaniej[/url]
Pozdrowienia
Polecam instalacje z pompą ciepła. To komfort, wygoda, niskie koszty eksploatacji i nie tylko.
Autoryzowany Koncesjoner - pompy ciepła
Marcin Jaszczyński
Marcin Jaszczyński