Nieprzyjemny zapach ze ściany kominowej

Komin jest nieodłączną częścią systemu ogrzewania i wentylacji - odprowadza spaliny i dym wytwarzany przez domowy sprzęt. O tym jaki wybrać komin zależy od sposobu ogrzewania domu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się wszystkiego o systemach kominowych koniecznie wejdź do tego działu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

magdalena2010
Początkujący
Początkujący

Nieprzyjemny zapach ze ściany kominowej

Post autor: magdalena2010 »

Witam serdecznie,
mieszkam w domu jednorodzinnym, w którym właścicielka przez cały sezon grzewczy paliła w piecu co meblami biurowymi (dosyć nowymi). Smród z komina był okropny, ale nie to jest najgorsze. Teraz kiedy w piecu już się nie pali, w pokojach, w których jest ściana kominowa czuć bardzo nieprzyjemny zapach (jak gdyby te ściany śmierdziały tymi palonymi meblami). Proszę napiszcie co mogę zrobić aby się tego smrodu pozbyć, mam małe dziecko i bardzo się boję, ze to negatywnie może wpłynąć na jego zdrowie.
pozdrawiam

samouk

Re: Nieprzyjemny zapach ze ściany kominowej

Post autor: samouk »

Witam,
Skoro to nie jest twój dom, to nie będziesz przecież finansować tak drogiej przeróbki komina. Jedyne rozsądne wyjście, jakie mi się nasuwa, to ...zmienić dom :!: :x

Pozdr.

magdalena2010
Początkujący
Początkujący

Post autor: magdalena2010 »

Witam,
Niestety zmiana domu obecnie nie jest możliwa, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania z tej sytuacji. Zauważyłam, ze najbardziej czuć w miejscach takich drobnych pęknięć na ścianie a im cieplej na zewnątrz tym smród się nasila :(

samouk

Post autor: samouk »

JEDYNYM wyjściem (i to stosunkowo nietrwałym prz takim "paliwie", jakim pali właścicielka) jest wstawienie do komina wkładu stalowego za kilka tysięcy złotych. Dlatego nie wiem, czy ci się to opłaci :(

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kominy, Systemy kominowe”