przekucie wejścia w ścianie nośnej

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

boss_84
Początkujący
Początkujący

przekucie wejścia w ścianie nośnej

Post autor: boss_84 »

witam serdecznie,

mam również pytanie o przebicie wejscia-ok180cm szerokości w ścianie nośnej grubości ok70cm.

jka to zrobic??
jakie legary??

dziękuję za wszelką pomoc

bartek1675
Aktywny
Aktywny

Re: przekucie wejścia w ścianie nośnej

Post autor: bartek1675 »

Jakie legary? Odpowowiednie! Ta wiedza proszę Pana kosztuje - ludzie, którzy to wiedzą, uczyli się tego po kilkanaście lat, a Pan ot tak sobie: powiedzcie mi jak to zrobić. Wiem, ale nie powiem :lol: i nikt Panu nie powie, bo zbyt mało Pan podał informacji.

Tombuli
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tombuli »

Witam niedawno coś takiego robiłem
Zakupiłem sobie młot , najpierw wymierzyłem sobie na ścianie jakiej wielkości ma być otwór 110cm szer 2m wys.. Potem wykółem otwór na wysokości 2m o szerokości 160 cm szer i 24 cm wys. W tak przygotowany otwór wstawiłem tzw. nadproża . Po wyschnięciu zaprawy koło nadproży mogłem przystąpić do kucia właściwego otworu w ścianie. Pozdrawiam.

bartek1675
Aktywny
Aktywny

Post autor: bartek1675 »

Tombuli pisze:Witam niedawno coś takiego robiłem
Zakupiłem sobie młot , najpierw wymierzyłem sobie na ścianie jakiej wielkości ma być otwór 110cm szer 2m wys.. Potem wykółem otwór na wysokości 2m o szerokości 160 cm szer i 24 cm wys. W tak przygotowany otwór wstawiłem tzw. nadproża . Po wyschnięciu zaprawy koło nadproży mogłem przystąpić do kucia właściwego otworu w ścianie. Pozdrawiam.
Bardzo znakomicie Pan robił. Tak należy to robić. :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”