działania promocyjne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
działania promocyjne
czy wybierając wykonawców zwracacie uwagę na jego działania promocyjne, reklamy,itp.?
powiem wprost, mam od kilkunastu lat firmę budowlaną. dawniej świetnie sobie radziliśmy, a teraz konkurencja taka wielka i zaczyna mnie to martwić. w związku z tym zastanawiam się nad jakimiś działaniami promocyjnymi. ale też nie wiem czy robić to samemu, czy nająć do tego jakąś firmę? może są tu przedstawiciele jakiś takich firm, które dbają o swój wizerunek?
powiem wprost, mam od kilkunastu lat firmę budowlaną. dawniej świetnie sobie radziliśmy, a teraz konkurencja taka wielka i zaczyna mnie to martwić. w związku z tym zastanawiam się nad jakimiś działaniami promocyjnymi. ale też nie wiem czy robić to samemu, czy nająć do tego jakąś firmę? może są tu przedstawiciele jakiś takich firm, które dbają o swój wizerunek?
meeg
Re: działania promocyjne
Radzę promować się sam,inaczej zapłacisz sporo a efektów nie zobaczysz,ja już to przerobiłem.
Patrz swoim wnętrzem a zobaczysz więcej..
takie złe są te wszystkie firmy zajmujące się profesjonalnie dbaniem o wizerunek?
w takim razie chyba będę szukać jakiś szkoleń z marketingu czy coś żeby mi ktoś pokazał jak to w ogóle robić.
może są jakieś dobre książki związane z tym? może ktoś coś polecić?
w takim razie chyba będę szukać jakiś szkoleń z marketingu czy coś żeby mi ktoś pokazał jak to w ogóle robić.
może są jakieś dobre książki związane z tym? może ktoś coś polecić?
meeg
-
GipsKarton
- Superużytkownik

he rob dobrze swoja robote a wizerunek zostanie na lata.
zadna firma od reklanmy nie zrobi tego co ty.
mnie co roz atakuja rozne szpece i naciagaja to na 200 to na 1000zl na prawdziwe nic.
zadna firma od reklanmy nie zrobi tego co ty.
mnie co roz atakuja rozne szpece i naciagaja to na 200 to na 1000zl na prawdziwe nic.
wydaje mi się, że robienie swojej roboty dobrze w dzisiejszych czasach ogromnej konkurencji już nie działa.
możesz zdradzić co proponowały Ci te firmy?
szperam już za jakimiś szkoleniami. jak znajdę coś ciekawego to się podzielę
oczywiście priorytetem będzie sensowny program - tak żeby mi się coś przydało i żeby się dało działać potem samemu no i oczywiście koszty...
możesz zdradzić co proponowały Ci te firmy?
szperam już za jakimiś szkoleniami. jak znajdę coś ciekawego to się podzielę
oczywiście priorytetem będzie sensowny program - tak żeby mi się coś przydało i żeby się dało działać potem samemu no i oczywiście koszty...
meeg
podnoszę temat bo coś przycichło.
co sądzicie na temat szeroko pojętego PR'u w branży budowlanej?
co sądzicie na temat szeroko pojętego PR'u w branży budowlanej?
meeg
-
słoń_trąbalski
- Początkujący

Ja powiem szczerze, że zawsze sprawdzam z kim zaczynam współpracę. Czy to na polu zawodowym czy całkiem prywatnym, najzwyczajniej najmując np. tynkarzy.
Szukam informacji na forach,czy inni ich chwalą czy wręcz przeciwnie, sprawdzam czy ta firma coś robi czym może się pochwalić, czy zdobyła jakieś nagrody. Więc to chyba ten dobry PR firm, które wybieram przeważa.
Szukam informacji na forach,czy inni ich chwalą czy wręcz przeciwnie, sprawdzam czy ta firma coś robi czym może się pochwalić, czy zdobyła jakieś nagrody. Więc to chyba ten dobry PR firm, które wybieram przeważa.
Słoń, jak to słoń...dłuuugą trąbę ma 
Jesteś tak w pełni ufny temu co wyczytasz?
Nie boisz się, że to tylko jakaś ściema i praca sztabu ludzi, którzy chcą pokazać firmę jaka to jest cudowna?
Nie boisz się, że to tylko jakaś ściema i praca sztabu ludzi, którzy chcą pokazać firmę jaka to jest cudowna?
meeg
-
słoń_trąbalski
- Początkujący

Łatwo wyśledzić, czy ktoś działa w ramach tzw. marketingu SZEMRANEGO. Jak opinie są zbyt cukierkowe to jest to podejrzane. Teraz już firmy odchodzą od takich działań. zakładają oficjalne profile pracowników form i udzielają się jako eksperci, a klienci sami piszą opinię jak im coś leży lub nie leży.
Firmy, które dbają o własny wizerunek nie mogą sobie pozwolić na żadne wtopy bo wtedy stracą więcej niż by mogły zyskać. Nad wizerunkiem pracuje się latami, a stracić go można w jednej sekundzie.
Firmy, które dbają o własny wizerunek nie mogą sobie pozwolić na żadne wtopy bo wtedy stracą więcej niż by mogły zyskać. Nad wizerunkiem pracuje się latami, a stracić go można w jednej sekundzie.
Słoń, jak to słoń...dłuuugą trąbę ma 
Moim zdaniem szeroko rozumiany marketing jest dobry dla hipermarketów.Mam na myśli ulotki,reklamy w gazetach itp.Największe pole do popisu daje tylko internet.
Profesjonalnie zrobiona strona www. i kilka odpowiednio umieszczonych ogłoszeń potrafi wiele zrobić.
Profesjonalnie zrobiona strona www. i kilka odpowiednio umieszczonych ogłoszeń potrafi wiele zrobić.