docieplenie mieszkania od wewnatrz wełna
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
mobiletomek
- Zainteresowany

docieplenie mieszkania od wewnatrz wełna
witam ,mam zamiar kupic mieszkanie w kamienicy 76 m 2 ogrzewane piecem gazowym
oraz mozliwe cieplym powierzem z kominka przez wentylacje .
Chciłem ocieplic wewnatrz mieszkanie wełna mineralna 10 cm i zakonczyc plytami karono- gipsowymi ,sciany chce ocieplic tylko te od dworu ,oraz podwiesci caly sufit i dac tam 20 cm welny
I teraz mam pytanko czy ktos robil takie cos juz ,jak bardzo da sie obizyc rachunki za gaz - ogrzewajac samym gazem , okna sa nowe z pcv
oraz mozliwe cieplym powierzem z kominka przez wentylacje .
Chciłem ocieplic wewnatrz mieszkanie wełna mineralna 10 cm i zakonczyc plytami karono- gipsowymi ,sciany chce ocieplic tylko te od dworu ,oraz podwiesci caly sufit i dac tam 20 cm welny
I teraz mam pytanko czy ktos robil takie cos juz ,jak bardzo da sie obizyc rachunki za gaz - ogrzewajac samym gazem , okna sa nowe z pcv
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: docieplenie mieszkania od wewnatrz wełna
zapewne znacznie-sciany ocieplone........sufit zapewne wysolachno wiec i pewnie o-80 cm metr mozna opuscic wiec i kubatura sie zmniejszy
-
mobiletomek
- Zainteresowany

kamienica jest starasza i zabytkowa juz na ocielenie jej normalnie nie ma szans
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jakie jest tam ogrzewanie?
-
mobiletomek
- Zainteresowany

witam,jest tam piec gazowy dwu funkcujny narazie ,mozlie ze zrobie kominek z rozprowadzaniem cieplego powietrza,ale nie wiem czy bedzie napewno taka mozliwosc
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Izolacja niewiele pomoże. System grzewczy i tak jest przewymiarowany ( a w takim starym systemie płacimy za ciepło wytworzone - nie odebrane)- a wiec niereformowalny. Radziłbym koniecznie robić wentylacje mechaniczną z odzyskiem ciepła - najlepiej z regulowanym nadciśnieniem do kominka,
Gdyby jednak chciał Pan izolować i nie tracić cennej powierzchni to proponowałbym coś takiego:

3 cm z tynkiem... i nie wpuści wilgoci w ścianę - ale i tak wentylacja jest najważniejsza.
Gdyby jednak chciał Pan izolować i nie tracić cennej powierzchni to proponowałbym coś takiego:

3 cm z tynkiem... i nie wpuści wilgoci w ścianę - ale i tak wentylacja jest najważniejsza.
-
mobiletomek
- Zainteresowany

a co to za system izolacji jest?