Źródła na działce
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Źródła na działce
Witam wszystkich. Mam taki problem że dziś rano na działce zaczęła mi wybijać woda, zrobiły się takie źródełka które cały czas biją problem w tym że znajdują się one na końcu działki i woda musi spływać przez całą działkę żeby dopłynąć do przydrożnego rowu, woda dosłownie płynie przez moją piwnicę a trawa którą niedawno posadziłem została już prawie całkowicie wypłukana. Nie mam pojęcia co mogę z tym zrobić, może macie jakieś pomysły?
-
Paweł_Małek
- Superużytkownik

Re: Źródła na działce
Czy w poblizu jest wodociag?
Jesli tak, a do tego woda wybila nagle - zglos awarie wodociagu wlascicielowi sieci.
Jesli nie - potrzrbny bedzie geolog zeby sprawe wyjasnic. Mozna prowizorycznie po powierzchni gruntu odprowadzic te wode do rowu (rurami PVC), ale sprawa musi byc wyjaqsniona gdyz nie wiadomo skad jest ta woda i czy stanowi dla kogos zagrozenie.
Jesli tak, a do tego woda wybila nagle - zglos awarie wodociagu wlascicielowi sieci.
Jesli nie - potrzrbny bedzie geolog zeby sprawe wyjasnic. Mozna prowizorycznie po powierzchni gruntu odprowadzic te wode do rowu (rurami PVC), ale sprawa musi byc wyjaqsniona gdyz nie wiadomo skad jest ta woda i czy stanowi dla kogos zagrozenie.
Nie ma wodociągu ale za działką jest pole poza tym w studni woda jest praktycznie na poziomie gruntu.
Jeżeli nie ma wodociągu, to może być przepełniony i pęknięty kolektor melioracyjny o ile woda jest w miarę "czysta".